Anlık Bildirim

Türkiye, nükleer enerji alanında yüksek lisans eğitimi almak için Çin’e öğrenci gönderecek

Türkiye, Çinle imzaladığı anlaşma kapsamında Uluslararası Nükleer Enerji Mühendisliği ve Yönetimi yüksek lisans programına öğrenci gönderecek. Programa 12 öğrenci kabul edilecek.

Türkiye, nükleer enerji alanında yüksek lisans eğitimi almak için Çin’e öğrenci gönderecek

Türkiye, Çin Halk Cumhuriyeti ile imzaladığı “Nükleer Enerjinin Barışçıl Amaçlarla Kullanımına Dair İş birliği Anlaşması” kapsamında 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için öğrenci gönderecek. Yüksek lisans programlarına gönderilecek öğrenciler için seçim çalışmaları başladı.

Tsinghua Üniversitesi’ndeki Uluslararası Nükleer Enerji Mühendisliği ve Yönetimi yüksek lisans programına gönderilecek öğrenciler, burada iki yıl boyunca lisansüstü eğitim alacak. Dört yıldır devam eden programa kabul edilen öğrencilere Çin devleti tarafından burs verilecek. Programa 12 öğrenci gönderilecek.

Bu kapsamda iki yıllık eğitim süresince okul ücreti ve program başvuru ücretinden muaf olacak öğrencilere aylık 5 bin 500 lira harçlık, konaklama, sağlık sigortası, gidiş-dönüş uçak bileti ve Çince dil kursu gibi oldukça cazip avantajlar sunulacak.

Türkiye, nükleer enerji alanında yüksek lisans eğitimi almak için Çin’e öğrenci gönderecek Tam Boyutta Gör

Söz konusu program için aranan ön şartlar ise ileri seviyede İngilizce bilgisi ve 2,5 düzeyinde olan genel not ortalaması olarak dikkat çekiyor. Ayrıca en geç Haziran 2021’de mezun olmak gerektiğini de hatırlatalım.

Nükleer enerji alanında kendini geliştirmek isteyen adayların pdf formatında İngilizce özgeçmiş, İngilizce transkript ve İngilizce kaleme alınmış niyet mektuplarını icc-human-capital@enerji.gov.tr mail adresine göndermeleri gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4645 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nükleer enerji, Alternatif Enerji ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim