Anlık Bildirim

Tüy hücre maturasyonunda kilit rol oynayan protein keşfedildi

University of Maryland ve University of Stanford araştırmacıları tüy hücrelerinin maturasyonu üzerinde çalıştı ve GF11 adı verilen proteinin kaybının tüy hücrelerini mutasyona sürüklediğini keşfetti.

Tüy hücre maturasyonunda kilit rol oynayan protein keşfedildi Tam Boyutta Gör

İç kulakta bulunan duysal hücreler veya diğer bir adıyla tüy hücreleri işitmede oldukça önemli role sahip olmasına karşın şiddetli seslere maruz kaldığında bahsi geçen yapılar zarar görebiliyor. Bilim insanları tek bir proteinin, embriyonik tüy hücrelerinin yetişkin kök hücrelere maturasyonunda kilit rol oynadığını keşfetti.

University of Maryland ve University of Stanford araştırmacıları tüy hücrelerinin maturasyonu üzerinde çalıştı ve GF11 adı verilen proteinin kaybının, tüy hücrelerini mutasyona sürüklediğini ve bu sürecin de duyu kaybına yol açtığını keşfetti.

Tüy Hücreleri

Tüy hücre maturasyonunda kilit rol oynayan protein keşfedildi

Araştırma ekibi GF11 adı verilen protein üzerine yoğunlaştı ve kemirgenler üzerinde yaptıkları çalışmalar ile GF11 proteinini kodlayan genin fonksiyon görmemesini sağladı. GF11 eksikliği olan farelerin tüy hücrelerinin mature olmadığı aksine sinir hücresine benzer şekilde prolifere olduğu gözlendi.

Yakın gelecekte GF11 ve benzeri proteinler üzerindeki çalışmalar, işitme kayıplarında potansiyel tedavi hedeflerini oluşturabilir ve kök hücrelerden tüy hücre maturasyonu sağlanabilir.

Yeni araştırma Development dergisinde yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim