Anlık Bildirim

Otomobilden uçağa dönüşen AirCar uçuşa elverişlilik sertifikası aldı

Klein Vision şirketinin uçan araba konsepti AirCar, Slovakya'daki güvenlik testlerinden geçerek uçuşa elverişlilik sertifikası aldı. Yeni araç 70 saatlik zorlu bir uçuş testinden geçti.

Uçan otomobil AirCar, uçuşa elverişlilik sertifikası aldı Tam Boyutta Gör

Klein Vision tarafından üretilen ve karayolu aracından uçağa dönüşebilen AirCar, Slovakya’da gerçekleştirilen 70 saatlik zorlu uçuş testlerinden geçer not aldı.

Uçurmak için pilot lisansı gerekli olacak

Denemeler sırasında 200’den fazla kez kalkış ve iniş yapan yeni araç, 2500 metre yükseliğe kadar ulaşırken saatte 200 kilometre hız sunuyor. Ayrıca üç dakikadan daha kısa bir sürede uçuş moduna geçebiliyor. Gerçekleştirilen yeni testler hakkında Klein Vision geliştiricileri, ''testlerin tüm uçuş ve performans manevralarını içerdiğini ve aracın uçak modunda şaşırtıcı bir statik ve dinamik stabilite gösterdiğini'' dile getirdi.   

Sekiz tasarım uzmanı tarafından 100.000 saatten fazla zaman harcanarak geliştirilen AirCar, en son Haziran ayında Slovakya’da bulunan iki havalimanı arasında 35 dakikalık test uçuşunu tamamlanmıştı. Yeni gerçekleştirilen testler ile beraber uçuşa elverişlilik sertifikasına kavuşan yeni aracın, 12 ay içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. 

Adeta gelecekten gelmiş gibi gözüken yeni aracın henüz fiyatı bilinmiyor olsa da, KleinVision aracı uçurmak için bir pilot lisansının gerekli olduğunu söylüyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3349 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
AirCar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim