Anlık Bildirim

Tablet satışları düşüyor

Yılın üçüncü çeyreğinde tablet satışlarında keskin bir düşüş yaşanıyor. Geçen yılın yükseliş şampiyonu olan üreticiler bu yıl eski günlerini mumla arar oldu.    

Tablet satışları Tam Boyutta Gör

Pandemi öncesinde durgunluk eğiliminde iken pandemi ile birlikte bir anda yükselişe geçen tablet pazarı yine durgunluk dönemlerine doğru yelken kırdı. Küresel çip krizinin de etkisiyle son çeyrekte satışlar düştü.

Tablet satışları düşüşte

Yılın üçüncü çeyreği itibariyle tablet pazarı 37.7 milyon satış yaparken yüzde 15 civarında yıllık düşüş yaşandı. Önceki dönemin yükselenleri bu kez yüksek yüzdelerde düşüş yaşayan isimler oldu. 

Analize göre Apple toplamda 15.2 milyon adet iPad sattı ve pazar payını yüzde 40’a yükseltti. Önceki dönem ile aynı olduğu için satış tarafında yükselme olmadı. Samsung 7.2 milyon satış yaparak yüzde 20 gibi bir düşüşe imza attı. 

Amazon bu dönemde 2.77 milyon satış ile yüzde 45 civarında geriledi. Huawei ise ambargoların etkisiyle 2.5 milyon satış yaptı ve yüzde 51 düştü. Sadece Lenovo 4.27 milyon satış ile yüzde 2 civarında bir yükseliş yaşamayı başardı. 

Asya Pasifik bölgesinde yaşanan talep artışı aslında düşüşün büyümesini engelledi. Bu bölgede yeni dönemde talebin aynı seyredeceği tahmin ediliyor ancak küresel çip krizi ve uzaktan eğitimin azalması ile artık diğer bölgelerde düşüşler derinleşecek. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim