Anlık Bildirim

Ucuz akıllı telefonlara yeni vergi düzenlemesi

Resmi Gazete üzerinde yayınlanan tebliğ ile artık 200$ altındaki telefonların ithalatında verilen beyan değil Bakanlığın belirlediği değer üzerinden vergi uygulanacak.

Ucuz akıllı telefonlara yeni vergi düzenlemesi Tam Boyutta Gör

Orta ve üst seviye telefonların artık alınamayacak seviyelere geldiği ülkemizde 200$ altı giriş seviyesi akıllı telefonlar daha fazla rağbet görüyordu. Yayınlanan yeni tebliğ ile ucuz telefonlara da vergi düzenlemesi getirildi.

Fiyat artışı gelebilir

Bugün resmi gazetede yayınlanan tebliğe göre artık 200$ akıllı ve standart telefonların ithalatı vergi gözetim uygulamasına tabi olacak. Bunun anlamı telefon; getirildiği gümrük beyan fiyatı üzerinden değil Ticaret Bakanlığının belirlediği değer üzerinden hesaplanacak.

Yani örneğin 150$ olarak getirilen bir telefonun gözetim uygulamasında değeri 170$ olarak belirlenebilir. Bu da fiyatların bir miktar daha yüksek olması demek. Xiaomi Note 8 modeli 130-140 Avro civarı bir fiyat ile ülkemizde 2000TL seviyelerinde satılıyordu. Bunun bedelinin artması demek hem baz fiyatın hem de vergilerin yükselmesi anlamına geliyor. Önümüzdeki dönemde bu yeni gözetim uygulamasının etkileri telefon fiyatlarına yansıyacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18818 kez okundu.
180 kişi, toplam 195 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
200$ altı telefonlara vergi, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim