Anlık Bildirim

Ukrayna'da devletin web sitelerine siber saldırı gerçekleştirildi

Ukrayna'da birçok bakanlık ve aşı sertifikalarının ve elektronik pasaportların saklandığı elektronik kamu hizmetleri siber saldırıya uğradı. Yaklaşık 70 web sitesinin etkilendiği belirtiliyor.

Ukrayna'da devletin web sitelerine siber saldırı gerçekleştirildi Tam Boyutta Gör

Ukrayna, aralarında dışişleri, eğitim, tarım, enerji, ve çevre bakanlıklarının web sitelerinin de yer aldığı yaklaşık 70 merkezi ve bölgesel hükümet web sitesinin büyük bir siber saldırının hedefi olduğunu söyledi.

Saldırının arkasında kim olduğu bilinmiyor

Ele geçirilen dışişleri bakanlığının web sitesinde, bilgisayar korsanları tarafından yazılan: "Bilgisayarınızdaki tüm veriler siliniyor ve kurtarılamaz. Hakkınızdaki tüm bilgiler halka açıldı, korkun ve en kötüsünü bekleyin." ifadeleri yer aldı.

Siber saldırıya maruz kalan web sitelerinde hiçbir içeriğin değiştirilmediği ve hiçbir kişisel verinin sızdırılmadığı belirtilirken Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Twitter'da yaptığı açıklamada: "Büyük bir siber saldırının sonucu olarak, Dışişleri Bakanlığı ve diğer bazı devlet kurumlarının web siteleri geçici olarak kapalı. Uzmanlarımız BT sistemlerinin çalışmasını geri yüklemeye başladı ve siber polisler bir soruşturma başlattı." dedi.

Yetkililer, Ukrayna'nın "büyük" olarak nitelendirdiği siber saldırının arkasında kimin olduğunu söylemek için henüz çok erken olduğunu ancak daha önce gerçekleşen benzer saldırıların arkasında Rusya'nın olduğunu söylediler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim