Anlık Bildirim

Perseverance'ın Mars'ta çektiği binlerce işlenmemiş fotoğrafa buradan göz atın

Perseverance gezgini şu anda tam 19 kamerayla Kızıl Gezegeni gözlemliyor. Perseverance'ın çektiği 5 binden fazla işlenmemiş fotoğrafa aşağıdan göz atabilirsiniz.

Perseverance'ın Mars'ta çektiği binlerce işlenmemiş fotoğrafa buradan göz atın Tam Boyutta Gör

NASA'nın yeni Mars gezgini Perseverance, sadece birkaç gün içerisinde onlarca gigabyte'lık veriyi Yeryüzü'ne ulaştırmayı başardı. NASA ise gözlem aracının gönderdiği verileri hızla dünyayla paylaşmaya devam ediyor. 5 binin üzerinde işlenmemiş fotoğrafa buradan göz atabilirsiniz.

NASA Perseverance fotoğraflarını iki farklı grupta paylaşıyor. Buradaki fotoğraflar tamamıyla işlenmemiş, Mars'tan geldiği gibi yayınlanan fotoğraflar. Burada ise renk düzeltmeleri ve benzeri iyileştirmeler yapılmış görseller yer alıyor.  NASA, duyurularında ve basın toplantılarında göze daha hoş göründüğü için genellikle bu düzeltme yapılmış fotoğrafları gösteriyor. 

Resmi internet sitesi üzerindeki fotoğraf listesi sürekli olarak güncelleniyor. Yarın tekrar kontrol ederseniz muhtemelen yüzlerce yeni fotoğraf göreceksiniz. Her bir fotoğrafın yanında görselle ilgili kısa bilgiler de yer almakta.

Perseverance gezgini üzerinde tam 19 kameraya sahip. Kameraların bazıları siyah-beyaz bazılarıysa renkli fotoğraflar yakalıyor. Hepsinin farklı farklı özellikleri ve amaçları var. Perseverance, verilerini yaklaşık 2mbit/saniye hızla Mars yörüngesinde bulunan uydulara gönderiyor. Veriler buradan Yeryüzü'ndeki devasa derin uzay antenlerine iletiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11678 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
perseverance, uzay araştırmaları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim