Anlık Bildirim

Uzmanlar koronavirüs aşısı için acele edilmemesi gerektiğini iddia ediyor

Uzmanlara göre aşının güvenilirliğinin sağlanmasından ve aşı kullanımına başlanmasından önce geçmesi gereken test süresinin 1 yılın üzerinde olması gerekiyor.

Uzmanlar koronavirüs aşısı için acele edilmemesi gerektiğini iddia ediyor Tam Boyutta Gör

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve oldukça büyük yankı uyandıran 2019-nCoV salgını sebebiyle birçok ülkede hayat durma seviyesine geldi. 2019-nCoV aşısı için birçok bilim insanı kolları sıvadı ancak uzman isimlere göre aşı geliştirme işleminde çok fazla acele edilmemesi ve standart protokoller ile rehberlere uyulması gerekiyor.

Aşı güvenli bir şekilde geliştirilmeli

Uzmanlar koronavirüs aşısı için acele edilmemesi gerektiğini iddia ediyor Tam Boyutta Gör

Shanghai's University of Fudan ve New York Blood Center kurumlarında araştırmacı Profesör Shibo Jiang, 2003 yılı SARS salgınlarından beri koronavirüs aşıları üzerinde çalışıyor. Shibo Jiang, aşının insan deneylerine sunulmadan önce hayvan deneylerinden geçmesi gerektiğini, hastalıkla mücadele etmek için güvenli ve güçlü aşıların gerektiğini ancak aşı geliştirme aşamasında acele edilmemesini belirtiyor.

Ayrıca yine uzmanlara göre aşının güvenilirliğinin sağlanmasından ve aşı kullanımına başlanmasından önce geçmesi gereken test süresinin 1 yılın üzerinde olması gerekiyor.

Şu anda dünya üzerinde 200.000'in üzerinde kişiye 2019n-CoV etkeninin bulaştığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim