Anlık Bildirim

Uzmanlardan öneri: "Koronavirüs aşısı olmayanlara kamu yasağı uygulansın"

Bazı uzmanlar Sağlık Bakanlığı'na ilginç bir öneride bulundu. Koronavirüs aşısı olmayan vatandaşların bazı kamu hizmetlerinden yararlanamaması önerildi.

Uzmanlardan öneri: 'Koronavirüs aşısı olmayanlara kamu yasağı uygulansın' Tam Boyutta Gör

Daha önce yapılan resmi açıklamalara göre Türkiye’de koronavirüs aşısı yaptırmak zorunlu olmayacak. Yalnızca aşı olmak isteyenlere aşı yapılacak . 

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre bazı sağlık uzmanları, aşının etkili olabilmesi için aşı olmayanlara kısıtlamalar getirilmesini istiyor. Sağlık Bakanlığına görüşlerini ileten uzmanlar, “Aşı olmayanların HES kodlarına bu durum işlensin ve bazı kamu hizmetlerinden yararlanamasınlar. Bu virüsü bitirmek istiyorsak bazı yaptırımların devreye girmesi şart”dedi.

Sağlık Bakanlığı henüz böyle zoraki yaklaşımları benimsemiyor ancak aşılamanın başarılı olması için nüfusun büyük bölümünün aşılanması gerekiyor. Toplum bağışıklığı için en az yüzde 50’sinin aşılanması şart. Çoğunluk kesim aşı olmamayı tercih ederse bazı zorunluluklar getirilebilir.

3 milyon doz aşı geldi

Türkiye, henüz aşı uygulamaya başlamadı. Çin’den sipariş ettiğimiz Sinovac marka aşıların ilk bölümü Türkiye’ye geldi. İlk partide 3 milyon doz aşının geldiği belirtiliyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) gelen aşılar arasından rastgele örnekler alarak incelemeler yapıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, inceleme çalışmalarının en erken 14 gün süreceği ve olumsuz bir durum gözlemlenmemesi halinde aşı yapılmaya başlanacağını açıkladı. Bu durumda en erken 14 Ocak’ta aşılamaya başlanabilecek. Aşı bir kişiye iki doz halinde uygulanacak. İlk doz uygulandıktan sonra ikinci doz 28 gün sonra yapılacak. Türkiye, Çin’den 50 milyon doz, Pfizer-BioNTech üretimi aşıdan 4.5 milyon doz sipariş verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13888 kez okundu.
84 kişi, toplam 96 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aşı, aşılama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim