Anlık Bildirim

Google uçak fiyatları verilerini diğer sitelere kapatıyor

İnternetin en önemli seyahat platformu olma yolunda ilerlemeye devam eden Google, yasal süresi sonunda QPX Express arama yazılımını üçüncü tarafların erişimine kapattı.

Google’ın alternatif bir seyahat platformu olma çabaları son dönemde dikkatlerden kaçmıyor. Firma rakiplerin önüne geçmek adına elindeki imkanları katı bir biçimde kısıtlamaktan çekinmiyor.

Önemli bir kaynak kapandı

Firma bundan 5 yıl önce uçak fiyatları veri tabanını geliştirmek için ITA Software adında bir şirketi 700 milyon dolara satın almıştı. Şirketin QPX Express arama yazılımı Kayak, Orbitz, Bing Travel gibi pek çok platform tarafından kullanılıyordu ve itirazlara da konu olmuştu.

Adalet Bakanlığı satın almaya onay verirken QPX Express yazılımının 5 yıl boyunca açık kaynak olarak kullanımda kalmasını şart koymuştu. Artık 5 yıl sona erdi ve Google de bu hakkını kullanmaktan kaçınmadı.

1 Nisan 2018 tarihi itibariyle QPX Express aracı erişime kapanacak. Ayrıca ITA’nın uçuş arama uygulaması da mağazadan kaldırılacak. Bu hamle ile Google uçuş arama konusunda rakiplerinin önünde olmak istiyor.

Şüphesiz yapılan hamle Google’ın reklam gelirlerine önemli bir katkı yapacak. Google haricinde farklı veri merkezleri de var ancak Google kadar geniş kapsamlı değil. Bu bakımdan Google hizmetlerinin daha fazla ilgi görmesi kaçınılmaz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim