Anlık Bildirim

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlerde gümrük muafiyet oranının 75 Euro’nun da altına düşürüleceğini duyurdu. İşte detaylar:

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor Tam Boyutta Gör

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yurt dışından gümrüksüz olarak e-ticaret kanalıyla yapılan alışverişlerde alışveriş oranının daha da aşağı çekileceğini duyurdu. Daha önce 75 Euro olarak belirlenen rakam, yeni güncelleme ile yarı fiyatın da altına düşürülecek.

Bülent Tüfenkci’nin haksız rekabete yol açıyor gerekçesi ile açıkladığı karara göre yeni baraj 30 Euro olarak gerçekleşecek. Bakanlar Kurulu’nda görüşülerek uzlaşmaya varılan karara gerekçe olarak Türkiye’de hizmet gösteren e-ticaret şirketlerinin yurt dışına ürün gönderdiğinde karşılaştığı oranlar ile Türkiye’nin uyguladığı oranlar arasında ciddi bir uçurum olduğu görülmüş. Türkiye’ye uygulanan oranların yüksek olması nedeni ile Türk şirketlerini korumak adına bu karar alınmış.

Bakanlar Kurulu’nda imzalanan karar, birkaç gün içinde Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiş olacak. Bakanın açıklamalarına göreyse Avrupa’da bu oran 22,5 Euro olarak uygulanıyormuş. Konuya ilişkin olarak sizin düşünceleriniz neler? 30 Euro’ya düşürülmesi kararını ve belirtilen gerekçeleri doğru buluyor musunuz?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
43842 kez okundu.
638 kişi, toplam 788 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
gümrük, 30 euro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim