Anlık Bildirim

Windows 10 platformuna tematik Başlangıç menüsü geliyor

Gelecek yıl dağıtılması beklenen yeni güncelleme ile birlikte tema renkleri değişebilen Başlangıç menüsü, daha fazla kişiselleştirilebilen görev çubuğu gibi yenilikler gelecek.

Windows 10 platformuna tematik Başlangıç menüsü geliyor Tam Boyutta Gör

Windows 10 güncellemeleri son yıllarda çökmeye kadar varan sorunlara neden olmasıyla anılmaya başladı ancak Microsoft pek çok önemli yeniliği de kullanıcılara sunmuş durumda. Gelecek yılın güncelleme paketleri de belli olmaya başladı.

Temalı Başlangıç menüsü

Geliştirici kanalına dağıtılan Windows 10 Build 20161 beta sürümünde pek çok ilginç yenilik de yer alıyor. Microsoft’un bunların sadece bir kısmını Insider programına sunacağı yeniliklerin başında tematik Başlangıç menüsü geliyor.

Başlangıç menüsünde artık daha elden geçirilmiş bir tasarım yer alacak. Uygulama listesi ve yan tarafındaki karo düzeninin arka planındaki renk paleti kaldırılıyor ve daha şeffaf bir tasarıma geçiliyor. Bu tasarım sayesinde arka plan temaları değiştiği zaman Başlangıç menüsünün rengi de uyum sağlayacak.

Windows 10 karanlık moda geçiş yaptığınızda Kişiselleştirme menüsüne geçerek Renk seçeneğine girdiğinizde farklı renk temalarını uygulayabilme imkanınız olacak.

Diğer taraftan Alt+Tab kombinasyonu aktif uygulamaları çoklu görev penceresine yerleştirirken Microsoft Edge uygulamasında açık olan tüm sekmelere de yer verecek. Ayarlar-Çoklu Görev menüsünde bunun seçeneği mevcut olacak.

Görev çubuğunda Xbox konsoluna veya Android telefona göre şekillenen kısa yol simgeleri de yer alacak. Microsoft şimdilik sadece yeni hesap sahiplerine deneysel anlamda farklı tasarım seçme imkanı tanıyor. Sonraki yıllarda bu özellik nihai kullanıcılara açılabilir.

Windows 10 platformuna tematik Başlangıç menüsü geliyor Tam Boyutta Gör

Bildirim Merkezinde artık gelen her bildirimde uygulamanın logosu yer alırken yine X tuşu ile kapatılabilecek. Odaklama Yardımcısı özelliği ise varsayılan olarak kapalı halde kalacak ve otomatik olarak açılmayacak.

Windows 10 platformuna tematik Başlangıç menüsü geliyor Tam Boyutta Gör

Ayarlar menüsünde Sistem sayfası artık Hakkında sekmesi altında yer alacak. Burada sistem bilgileri kopyalanabilir olacak ve daha gelişmiş kontrollere yer verilecek. Son olarak ikisi-bir-arada sistemlerde tablet ve dizüstü geçişlerinde ortaya çıkan geçiş bildirimi artık kaldırılıyor. Yani geçiş otomatik oluyor. Bu varsayılan ayar da yine değiştirilebiliyor. Bu yeniliklerin en erken Mayıs 2021 güncellemesinde gelmesi bekleniyor.

Windows 10 platformuna tematik Başlangıç menüsü geliyor Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7731 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, may 2021 update ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim