Anlık Bildirim

Windows ve Android hala Apple'dan daha fazla güvenlik sorununa sahip

Windows ve Android'in kötü amaçlı yazılımlarla mücadelesi son bulmuyor. Windows ve Android'in Apple sistemlerine kıyasla daha fazla kötü amaçlı yazılım örneğine sahip olduğu ortaya çıktı.

Windows ve Android Apple'dan daha fazla güvenlik sorununa sahip

Windows ve Android yeni kötü amaçlı yazılım örneği konusunda Apple sistemlerinin hala çok gerisinde. Bugün bildirilen veriler Windows ve Android işletim sistemlerindeki kötü amaçlı yazılımların Apple sistemlerinden çok daha fazla olduğunu söylüyor.

Apple hala daha güvenli bir liman gibi duruyor

Gizlilik ve güvenlik günümüzde tüm platformlarda önemli bir yer tutuyor. Birçok kullanıcı gizlilik ve güvenlik konusunda kötü durumlarla karşılaşsa da, firmalar bu soruna çözümler arıyor. Tabiki eskiden bu yana Apple sistemleri ve diğer işletim sistemleri arasında büyük bir rekabet var. Geçmişte de Apple sistemlerinin daha güvenli olduğunu biliniyordu. Ancak bugünkü duruma bakıldığında Apple'ın hala çok ileride olması Windows ve Android'in kullanılabilirliğini sorgulatıyor.

Windows ve Android Apple'dan daha fazla güvenlik sorununa sahip Tam Boyutta Gör

2022'nin Ocak ayında toplamda 11,4 milyon kötü amaçlı yazılım tespit edildi. Devamındaki aylarda sırasıyla 8,93 milyon, 8,77 milyon ve Nisan ayı itibarı ile 5,65 milyon kötü amaçlı yazılım hayatımıza girdi. Yani kullanıcılar 2022 yılının ilk dört ayında toplamda 34 milyondan fazla kötü amaçlı yazılımla tanıştı.

Platformlar arası dağılıma baktığımızda Windows'un 2022'de 25,4 milyon yeni kötü amaçlı yazılımla karşılaştığını görüyoruz. Android ise 536.000 yeni kötü amaçlı yazılımla mücadele etti. Ancak MacOS'a baktığımızda toplam 2.000 yeni kötü amaçlı yazılımla karşılaşıldığını görüyoruz. Yani Apple sistemileri ve diğer sistemler arasındaki fark çok çok fazla. Tabi burada Android ve Windows gibi sistemlerin kullanıcılarının çokluğu büyük bir etken olsa da, rakamlar kabul edilebilir durmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2908 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kötü amaçlı yazılım, Android ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim