Anlık Bildirim

Xiaomi’den UWB teknolojisine yatırım

Kısa mesafede daha fazla veri aktarabilen Ultra Wide Band – UWB teknolojisi giderek daha fazla önem kazanmaya başladı. Xiaomi bu bağlamda önemli yatırımlar yapıyor. 

Xiaomi Tam Boyutta Gör

İlk olarak Apple AirTag aksesuarı ile gündeme gelen Ultra Wide Band – UWB teknolojisi yavaş da olsa gündelik cihazlarda kendisini göstermeye başladı. Daha hassas konumlama yapabilen UWB için yatırımlar da genişliyor. 

Xiaomi’den UWB yatırımı

Yeni gelişmeler sayesinde Bluetooth teknolojisi daha hassas bir şekilde konum tespiti yapabiliyor ancak UWB teknolojisi bu anlamda biraz daha ileride. UWB ya da ultra geniş bant olarak adlandırılan bu teknoloji daha geniş bir radyo dalgası kullanarak kısa mesafelerde daha fazla veri aktarabiliyor. 

Bu sayede çok daha doğru bir şekilde konum belirlenebiliyor. Üreticiler Bluetooth ile birlikte bu teknolojisi kullanarak daha hassas konumlama yapıyor. Örneğin yazılım desteği ile telefonunuzu uyumlu bir cihaza doğru çevirmeniz, onu kontrol etmeniz için yeterli. Aslında 90’lı yıllardan bu yana UWB teknolojisi geliştiriliyor ancak yaygın kullanıma sunulması yakın dönemlere kadar gecikti. 

ektörden gelen bilgilere göre Çinli elektronik devi Xiaomi, UWB teknolojileri geliştiren Ultraception adındaki bir girişime yatırım yaptı. Ultraception ayrıca sunucu ve telekom sektöründe de faaliyet gösteriyor. 

Firma geçen yıl UWB teknolojisini akıllı ev sistemleri kısmında yoğun bir şekilde kullanacağını dile getirmişti. Ultraception da bu stratejinin bir hamlesi. Önümüzdeki dönemde UWB destekli daha fazla Xiaomi ürünü ve hatta yeni yatırımlar görmemiz olası. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim