Anlık Bildirim

Xpeng G9 elektrikli SUV, 5 dakika şarjla 200 km menzil hedefliyor

Çinli üretici Xpeng, teknolojik açıdan şimdiye kadarki en gelişmiş modelini sahaya sürmeye hazırlanıyor. Küresel pazarda satışa çıkacak Xpeng G9'un özellikleri oldukça iddialı.

Xpeng G9 elektrikli SUV, 5 dakika şarjla 200 km menzil hedefliyor Tam Boyutta Gör

Çinli elektrikli otomobil üreticileri gözlerini küresel pazara dikmiş durumda. Türkiye dahil pek çok ülkede bu araçları görmeye başladık. Kısa süre önce görücüye çıkan Xpeng G9 elektrikli crossover da Çin dışına çıkacak modellerden biri olacak.

Şimdilik sadece dış tasarımını görebildiğimiz Xpeng G9, oldukça sade ve akıcı bir tasarım diline sahip. Ön bölümde üç parçadan oluşan LED şerit ve ana aydınlatmalardan meydana gelen bölünmüş tasarım dikkat çekiyor. Lidar sensörleri farların altına çok göze batmayacak şekilde konumlandırılmış. Alt bölümde ise geniş bir merkez havalandırma göze çarpıyor.

Sade tasarım profilde de devam ediyor. Geniş omuz çizgisi Xpeng G9'u daha kaslı gösterirken, gizli kapı kolları ve 21 inçlik çift tonlu jantlarla aerodinamik verimliliğin artırılması amaçlanmış. Elektrikli crossover'ın arka bölümünde ise boydan boya uzanan LED stoplar kullanılmış. Panoramik cam tavan, arka spoyler ve gövdenin çeşitli yerlerinde karşımıza çıkan parlak siyah detaylar da Xpeng G9'un karakterini oluşturan unsurlardan.

Xpeng G9 elektrikli SUV, 5 dakika şarjla 200 km menzil hedefliyor Tam Boyutta Gör

Çinli üretici teknik özellikler konusunda biraz eli sıkı davrandı ve fazla detay vermedi. Ancak elektrikli crossover'ın yeni XPower 3.0 güç aktarma sistemiyle geleceği onaylandı. 800V teknolojisine sahip bu sistemin 5 dakika şarj ile 200 kilometre menzil sağlayacağı ifade ediliyor ki bu da oldukça iddialı bir değer diyebiliriz.

Xpeng G9'un XPILOT 4.0 yarı otonom sürüş sistemiyle donatılan ilk model olacağı da resmi olarak duyuruldu. Yukarıda bahsettiğimiz Lidar sensörleri dışında araçta 8 milyon piksel binoküler ön kamera ve 2.9 milyon piksel yan kameralar bulunuyor. Şirket, bu sensörler ve kameralar sayesinde, aracın çalıştırılmasından park edilmesine kadar tüm senaryolarda akıllı sürüş desteği sağlanabildiğini belirtiyor.

Xpeng G9'un performans verileri ve batarya kapasitesi gibi bilgiler henüz belli değil. Aracın satışa sunulmasına yakın bilgiler güncellenmeye devam edecektir. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12257 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, xpeng ve
3 etiket daha elektrikli araçlar SUV çin
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim