Anlık Bildirim

Yeni araştırmalara göre aligatörler de kuyruklarını rejenere edebiliyor

Araştırmacılar iddialarını güçlendirmek için yaban hayattan yakalanan alligator mississippiensis türüne ait 3 farklı aligatörün kuyruk yapılarını inceledi, anatomik olarak kuyruk yapılarını kıyasladı.

Yeni araştırmalara göre aligatörler de kuyruklarını rejenere edebiliyor Tam Boyutta Gör

Semenderlerin, kertenkelelerin ve hatta aksolotl adı verilen semenderler grubuna ait ilginç canlıların kopan kuyruklarını yenileyebildikleri uzun yıllar boyunca bilinen biyolojik fenomeni ( olgu ) oluşturuyordu ancak yeni araştırmalara göre kuyruğunu rejenere edebilen ( yenileyebilen ) canlılar yalnız yukarıda bahsedilenler değil.

Arizona State University ve Louisiana Departmen of Wildlife and Fisheries kurumu araştırmacıları yaban hayattaki aligatörlerin ( Türkçe’ye timsah olarak çevrilmesine karşın timsahların farklı familyaları vardır ( Alligatoridae, Crocodylidae vb. ) bu sebeple haberimde bu terimi biyolojik karmaşıklığa yol açmamak için aligatör olarak kullandım ) kuyruklarının yenilenmiş gibi göründüğünü ancak bu alanda bu iddiayı doğrulayan doğrudan yapılan çalışmaların bulunmadığını ileri sürdü.

Aligatörler

Yeni araştırmalara göre aligatörler de kuyruklarını rejenere edebiliyor Tam Boyutta Gör

Araştırma ekibi iddialarını güçlendirmek için yaban hayattan yakalanan alligator mississippiensis ( Amerika aligatoru, timsahlar takımının aligatorgiller familyasından sürüngen türü. Sadece ABD'de bulunur ve Amerikan timsahı ile sıklıkla karıştırılır. ) türüne ait 3 farklı aligatörün kuyruk yapılarını inceledi ve anatomik olarak kuyruk yapılarını kıyasladı. Daha sonra yapılan çalışmalarda aligatörlerin kuyruk yapılarını 23 cm’e kadar uzatabildiği ( rejenere edebildiği ) belirlendi. Bu rakamın aligatörün toplam uzunluğunun %18’ine denk geldiği belirtiliyor.

Araştırmacılar yeni oluşan kuyrukların önceki kuyrukların birebir kopyaları olmadığını belirtmekle birlikte yapılan diseksiyonlar ( kesi ) sonucunda rejenere olmuş yeni kuyrukların iskelet kasından yoksun skar ( yara ) dokusuna benzeyen fibröz bağ dokusundan oluştuğunu tespit etti.

Yeni araştırma Scientific Reports adlı dergide yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim