Anlık Bildirim

Google Maps'in yeni özelliği iPhone 14 Pro'nun dinamik adasını kullanacak

Google, gelecek aylarda Haritalar uygulamasına gelecek yenilikleri duyurdu. Yeni Google Maps özelliklerinden biri iPhone 14 Pro'nun dinamik adasını kullanacak.  
google maps canlı etkinlikler ios 16 Tam Boyutta Gör
Google, önümüzdeki aylarda Haritalar uygulamasını yeni özellikler eklemeyi planlıyor. Blog gönderisine göre, iOS 16 ile kullanıma sunulan Canlı Etkinlikler özelliği Google Maps’e eklenecek. iOS 16 ve üzeri yüklü iPhone’larda kilit ekranından adım adım yol tarifine erişim sağlanabilecek. iPhone 14 Pro’larda da dinamik ada adı verilen hareketli çentik kısmından takip yapılabilecek.

Canlı Etkinlikler entegrasyonu, kullanıcıların iPhone’un kilidini açıp Google Haritalar’a girmelerine gerek kalmadan gerçek zamanlı tahmini varış zamanı ve sürüş, bisiklet, yürüyüş, toplu taşıma için yol tarifleri almalarını sağlayacak.

Google, canlı etkinliğin nasıl görüneceğini gösteren bir ekran görüntüsünü paylaşmadı. Bu arada Apple, Türkiye’de fazla tercih edilmeyen Haritalar uygulamasına bu özelliği iOS 16’nın final sürümünün yayınlamasıyla birlikte kullanıma sundu.

iOS 16 özelliği olan Canlı Etkinlikler, spor karşılaşmaları, antrenman, araç çağırma, yemek siparişi gibi gerçek zamanlı durumlardan haberdar olmayı kolaylaştıran, kilit ekranındaki canlı bildirimler. Bu bildirimler iPhone 14 Pro modellerinde çentik bölümünde de çıkıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim