Anlık Bildirim

Yeni Peugeot 308, Golf R'a rakip hot hatch versiyonla gelecek

Autocar'ın haberine göre bu versiyonda 1.6 litre benzinli ünite ve iki elektrik motorundan oluşan bir kombinasyon bulunacak. 300 beygirin üzerinde güç ve dört tekerlekten çekiş de özellikler arasında.

Yeni Peugeot 308, Golf R'a rakip hot hatch versiyonla gelecek Tam Boyutta Gör

Bu fotoğraf güncel 308'e aittir

Ürün gamındaki yeni modellerle özellikle tasarım konusunda büyük beğeni toplayan Peugeot, bu başarıyı yeni 308 ile sürdürmeyi hedefliyor. Fakat gelen haberlere göre yeni Peugeot 308 sadece tasarımıyla değil, Golf R’a rakip olacak performanslı versiyonuyla da adından söz ettirecek.

2022 yılında piyasaya çıkacağı söylenen yeni Peugeot 308, güncel modelde kullanılan EMP2 platformunun geliştirilmiş bir versiyonu üzerine inşa edilecek. Yeni 308, şarj edilebilir hibrit versiyonlar dahil olmak üzere farklı versiyonlarla müşterilerin beğenisine sunulacak. Söz konusu hibrit versiyonların giriş seviyesinde ise 1.6 litre benzinli ünite ve bir elektrik motoru kombinasyonundan oluşan önden çekişli bir versiyon bulunacak.

Yeni Peugeot 308 ile ilgili bizleri asıl heyecanlandıran detay ise, Autocar’ın iddiasına göre daha güçlü bir hibrit versiyonun da seçenekler arasında yerini alacak olması. Söylenene göre bu versiyonda da ön tekerleklere güç veren 1.6 litre benzinli ünite ve bir elektrik motoru kombinasyonu bulunacak. Fakat diğer versiyonlardan farklı olarak, Volkswagen Golf R’a rakip olacağı söylenen bu versiyonda arka tekerleklere güç veren veren bir elektrik motoru daha bulunacak.

Bunun sonucunda yeni Peugeot 308, iki elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekiş, gelişmiş tork yönlendirme gibi özelliklere ve 300 beygirin üzerinde güce sahip bir hot hatch versiyonuyla karşımıza çıkacak. Söz konusu model, tıpkı yeni 508’in performanslı versiyonu gibi Peugeot Sport Engineered birimi tarafından geliştirilecek. Bu nedenle yeni 308’in hot hatch versiyonunun GTi değil de PSE rozeti taşıması bekleniyor. Zira Fransız üretici daha önce GTi takısını sadece yeni 208’de kullanacaklarını açıklamıştı.

Yeni Peugeot 308, hot hatch versiyonun yanı sıra station wagon gövde tipiye de müşterilerin beğenisine sunulacak. İlk etapta şarj edilebilir hibrit versiyonlarla göreceğimiz yeni 308’e ilerleyen zamanlarda tamamen elektrikli bir seçenek eklenmesi de ihtimaller dahilinde. Araçla ilgili yeni detaylar öğrenmek için önümüzde oldukça uzun bir zaman var. Zira yeni Peugeot 308’in 2022 yılına doğru piyasaya sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12555 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yeni peugeot 308, hot hatch ve
2 etiket daha golf r peugeot
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim