Anlık Bildirim

Yeni Renault Clio hibrit, ÖTV teşviği için onay bekliyor

Renault MAİS Türkiye Genel Müdürü Berk Çağdaş, Bursa'da üretimine başlanacak hibrit Clio'yu iç pazarda satışa sunmak için teşvik beklediklerini ve bunun için gerekli başvuruları yaptıklarını belirtti.

Yeni Renault Clio hibrit, ÖTV teşviği için onay bekliyor Tam Boyutta Gör

Yeni Renault Clio, 12 Şubat’tan itibaren Türkiye’de satışa sunulacak. Geçtiğimiz günlerde Türkiye fiyatları açıklanan yeni nesil Clio, yılın ilk yarısında sadece benzinli ve dizel motorlarla tercih edilebilecek.

Bursa’da üretilecek hibrit motorlu Renault Clio’nun ise yılın ikinci yarısında satışa sunulması planlanıyor. Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, hibrit Clio’nun iç pazara sunulması için teşvik beklediklerini dile getirdi. Bu konudaki taleplerini ilgili kurumlara ilettiklerini ve cevap beklediklerini belirten Çağdaş şunları söyledi:

Hibrit motorlar Türkiye için yeni bir seçenek. Sadece bir marka bu konuyla ilgili Türkiye’de faaliyet gösteriyordu. Hibritte başka bir marka ürün sunmadığı için yalnızca bu marka teşvikten yararlanıyordu. Biz tabii ki gerek OYAK Renault olarak, gerekse Renault MAİS olarak gerekli çalışmaları yaptık ve ilgili kamu makamlarına sunduk. Başvurumuza cevap bekliyoruz. Ben hibrit sistemlerde tüm markaları kapsayıcı bir değişikliğin yakın zamanda olacağını düşünüyorum. Diğer marka nasıl alıyorsa bizim de ÖTV anlamında bir teşvik desteği almamız şeklinde olabilir.

Yeni Renault Clio’daki hibrit motorun ilerleyen yıllarda diğer modellerde de kullanılabileceği ifade ediliyor. Bursa Oyak Renault tesislerinde üretilen beşinci nesil Clio için 300 milyon euro yatırım yapıldığı, hibrit için de yaklaşık 100 milyon euro ek yatırım yapıldığı gelen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12852 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yeni renault clio, clio fiyat 2020 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim