Anlık Bildirim

Yerli aşının adı açıklandı: TURKOVAC

Erciyes Üniversitesi bünyesinde geliştirilen inaktif Covid-19 aşısında bugün Faz 3 aşamasına geçildi. Faz 3 aşamasına geçişle birlikte aşıya TURKOVAC ismi konuldu.

Yerli aşının adı ne? Tam Boyutta Gör

Yerli Covid-19 aşı çalışmaları kapsamında en ileri aşamadaki aşı adayında Faz 3 aşamasına geçildi. Bugün Faz 3 aşamasındaki ilk gönüllüye ilk doz uygulandı. Faz 3 töreni esnasında aşının ismi de açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu aşının isminin TURKOVAC olarak belirlendiğini duyurdu. TURKOVAC, Erciyes Üniversitesi bünyesinde geliştirildi. Tıpkı ülkemizde uygulanan Çinli Sinovac aşısı gibi inaktif yapıya sahip. Yan etkilerinin az olması bekleniyor.

e-Nabız'dan gönüllü olunabiliyor

Yerli koronavirüs aşısının Faz 3 çalışmalarına gönüllü olarak katılmak isteyen vatandaşlar için  E-Nabız sistemine "Aşı Çalışması İçin Gönüllü Ol" butonu eklendi. Türkiye'de toplamda 17 yerli aşı çalışması yürütülüyor. Yerli aşı, Faz-3'ün başarıyla tamamlanmasının ardından acil kullanım onayı alacak. Tüm aşamalar planlandığı şekilde tamamlanırsa yıl sonunda kulllanıma sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15619 kez okundu.
130 kişi, toplam 138 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkovac, yerli aşı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim