Anlık Bildirim

Yerli elektrikli ekskavatörün ne zaman satışa sunulacağı belli oldu

Hidromek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bozkurt, elektrikli ekskavatörün üretimi için fabrika yatırımı yapılacağına dikkat çekerek 2022'nin ilk çeyreğinde satışlara başlamayı planladıklarını belirtti.

Yerli elektrikli ekskavatörün ne zaman satışa sunulacağı belli oldu Tam Boyutta Gör

Hidromek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bozkurt, geçtiğimiz haftalarda tanıtımı yapılan yerli elektrikli ekskavatörle ilgili açıklamalarda bulundu. Buna göre, HICON 7W adı verilen makine 2022’nin ilk çeyreğinde satışa sunulacak.

Hidromek HICON 7W, yüzde 100 elektrikli ve lastik tekerlekli yapısıyla dünyada ilk olma özelliği taşıyor. Makinenin 7 tonluk şehir içi lastik tekerlekli ekskavatör olarak üretildiğini belirten Bozkurt, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Makinemizin en büyük özelliği pille çalışıyor olması. Lityum iyon pilleri olan yüzde 100 elektrikli motorlarıyla 1,5 saatte şarj edilip 8 saat çalışabilecek bir makine. Dünyada ilk defa Hidromek tarafından üretildi. Bu projede, makinenin tam olarak tamamlanmasıyla yüzde 85-90 yerlilik hedefliyoruz. Şu anda yerli pil kullanıyoruz. Bazı yerlerini ve ünitelerini kendi üretimimiz içine alıyoruz. Elektronik yazılım kısmını yurt içinde çözüyoruz.”

Yerli elektrikli ekskavatörün ne zaman satışa sunulacağı belli oldu Tam Boyutta Gör

Bozkurt, makinenin mekanik kısımları için kendilerinin daha önceden çalışma yaptıklarını, elektrifikasyon işlerinin ise TÜBİTAK desteğiyle yürütüldüğünü belirtti. Ekskavatörün teknik işlerinin tamamlandığını ancak satışa sunulması için 1 – 1,5 yıllık süreç gerektiğini ifade eden Bozkurt, makinenin üretimi için fabrika yatırımı yapacaklarına dikkat çekerek, “Fabrikayı 2021'in sonunda, 2022'nin ilk aylarında çalışır hale getireceğiz. Montaj hattından da lastikli makinemiz hizmete çıkacak. Makinemiz 2022'nin ilk çeyreğinde satışa sunulacak.” dedi.

Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde 140 bin metrekarelik bir fabrika kuracaklarına işaret eden Bozkurt, 7 tonluk bu ekskavatör yanında 70 tonluk makineler de üreteceklerini dile getirdi. Bozkurt, büyük makinelerde ise hibrit teknolojilerin kullanılmasını düşündüklerini söyledi. Firma olarak iş makinelerine yönelik yeni çalışmalar yürüttüklerini aktaran Bozkurt, "Otonom, yarı otonom, elektrikli ve hibrit makinelere yönelik çalışma yapıyoruz. Bunları da önümüzdeki birkaç yılda piyasaya süreceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3548 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hidromek hicon 7w, yerli elektrikli ekskavatör ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim