Anlık Bildirim

İsviçreli bir öğrenci yüz tanıma sistemlerini devre dışı bırakan takı koleksiyonu tasarladı

İsviçreli bir üniversite öğrencisi, modern gözetleme sistemlerine bir tepki olarak yüz tanıma için tasarlanmış teknolojilerin çalışmasını engelleyen bir takı koleksiyonu tasarladı.

Yüz tanımayı engelleyen takı tasarlandı Tam Boyutta Gör

İsviçre'den bir öğrenci, estetik olmasını yanı sıra pratik bir işlevi de olan bir takı koleksiyonu tasarladı. Söz konusu takılar yüz tanıma için geliştirilmiş teknolojilerin çalışmasını engelliyor. Daha önce benzerine rastanmayan takı koleksiyonu bir öğrenci sergisinde sunuldu.

Lucerne Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi'nde öğrenci olan Laura Desch, henüz prototip aşamasında olan gizlilik odaklı konseptiyle ilgili olarak "Projem, kamusal alanda kurulan modern gözetleme sistemlerinin giyilebilir bir eleştirisini temsil ediyor. Bireyin kamusal alandaki hak ve özgürlüklerini genişletmeyi amaçlayan bir takı koleksiyonu oluşturuyorum" dedi.

Dijital teknolojilerin bariz dezavantajları var

Öğrenci ayrıca özel koleksiyonunun, modern dünyada çok değerli olan mahremiyet kontrolünü yeniden kazanmasını sağladığını da sözlerine ekledi. Desh, "Dijital teknolojilerin gelişmesiyle dünya giderek daha kontrollü hale geliyor ve bu, bazı avantajlara ek olarak birçok insanın kabul etmeye hazır olmadığı bariz dezavantajlara sahip" ifadelerini kullandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25662 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yüz tanıma, gözetleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim