Anlık Bildirim

Google bir bilgisayar programcısını seri katile dönüştürdü

İsviçreli bir bilişim uzmanının, Google'ın algoritmaları sayesinde sadece mesleği değil kaderi de değiştirildi. Bu arama devinin yaptığı ilk hata değil.

Google bir bilgisayar programcısını seri katile dönüştürdü Tam Boyutta Gör

Bir İsviçre bankasında programcı olarak çalışan Hristo Georgiev, posta kutusuna bakarken eski bir meslektaşından gelen bir mektupla karşılaştı. Arkadaşı, bilgisayar programcısına, adını Google'da arattığını ve beklenmedik bir sonuç aldığını söyledi.

Georgiev, Google'ı açtı, adını ve soyadını arama kutusuna girdi ve bunun doğru olduğunu gördü. Arama motoru, "hızlı sonuçlar"da Hristo Georgiev adlı bir seri katilin biyografisini içeren bir Wikipedi kartını görüntülerken, suçlu yerine İsviçreli programcı Hristo Georgiev'in bir fotoğrafını koymuştu.

Google bir bilgisayar programcısını seri katile dönüştürdü Tam Boyutta Gör

Tazminat talep edebilirim ancak daha üretken şeylere odaklanacağım

İlk başta, bunun birinin şaka olduğunu düşündü. Zira, Wikipedia'daki materyallerin, hemen hemen her kullanıcı tarafından düzenlenebileceği yaygın bir bilgidir. Ancak seri katilin Wikipedi sayfasındaki biyografisinde hiç fotoğraf olmadığını gördü. Google algoritmasının bir şekilde fotoğrafını internette bulduğunu ve onu adaşı olan seri katilin biyografisiyle eşleştirdiği ortaya çıktı.

Google bir bilgisayar programcısını seri katile dönüştürdü Tam Boyutta Gör

Şu anda ise hata düzeltilmiş durumda. Hristo Georgiev'in isteği üzerine, Google arama motoru, fotoğrafı olmayan bir seri katilin biyografisini veriyor. Bu, Google'ın algoritmalarında yaptığı ilk hata değil. Arama devinin daha önceki dönemlerde de bunun gibi bir çok hatası mevcut. Son olarak bu talihsiz hataya maruz kalan Hristo Georgiev'in ise konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Google'dan tazminat talep edebilecek durumda olabilirim, ancak ABD'de olmadığım (ve ABD'de yasal temsilcim olmadığı) ve bunun gibi bir şey üzerinde çalışabilecek istekli avukatlarla bağlantım olmadığı için, daha üretken şeylere odaklanmanın muhtemelen daha mantıklı olduğunu düşünüyorum."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim