Anlık Bildirim

10.9 inçlik iPad Pro geliyor

Bu yıl iPad ailesi adına oldukça durgun geçti. Tablet pazarındaki durgunluğun da etkisiyle Apple’ın yoğunluğu biraz azalttığını gördük. Gelecek yıl ise önemli yenilikler var.

Tablet pazarındaki daralma ile birlikte son dönemde Apple’ın da iPad çalışmalarını yavaşlattığını görüyoruz. Uzun süredir iPad Air modeli tanıtmayan Apple son olarak da geçen yıl bir iPad Mini modeli tanıtmıştı. Bu yıl ise sadece 9.7 inçlik bir iPad Pro modeli karşımıza çıktı.

Gelecek Yıl Hareketli

Kaynaklar Apple’ın asıl iPad hamlesini gelecek yıl yapacağını belirtiyor. 12.9 ve 9.7 inçlik iPad Pro modelleri güncellenirken, yanlarına yeni bir üye daha katılacak. Yeni iPad Pro 10.9 inç ekran boyutuna sahip olacak.

Tasarım konusunda bir farklılık sunmayacak yeni modelin ekran çerçevelerinin çok daha ince olacağı ifade ediliyor. Bu sayede 9.7 inçlik iPad Pro modelinin boyutlarına yakın ölçüler sergileyecek. Modelin ayrıca aile içerisindeki en ince  çerçeveli model olacağı da vurgulanıyor.

Gelecek yılın serisinde henüz detaylar net değil. Bazı kaynaklar TSMC tarafından 10nm sürecinde üretilen Apple A10X yonga setinin boy göstereceğini iddia ediyor. Şüphesiz iOS ailesi için bir ilk olacak bu gelişmenin onuncu yılı olması hasebiyle sadece iPhone 8 modeline saklandığı ve A10X yonga setinin 16nm ile yoluna devam edeceğini söyleyenler de mevcut.

Diğer taraftan tüm modellerin Touch ID sensör, daha parlak ve daha canlı TrueTone ekran, daha gelişmiş 12MP iSight kamera, dörtlü mikrofon dizilimi özelliklerine sahip olacağı da gelen bilgiler arasında. Bu seri haricinde Apple’ın yeni bir iPad Air ve iPad mini modeli tanıtması ise beklenmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4312 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, ipad pro ve ipad pro 10.9
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim