Anlık Bildirim

10nm sürecindeki ilk Intel işlemcisi belli oldu

Intel’in 10nm sürecinde ilk olarak piyasaya sürmesi beklenen işlemci Core i3 i3-8121U olacak. Düşük güç tüketen Intel Core i3 i3-8121U işlemcisinin özellikleri haberimizde.

Uzun süredir üzerinde çalıştığı 10nm sürecini bir türlü verimliliğe kavuşturamayan Intel bilindiği üzere hacimli üretimi gelecek yıla bıraktı. Bu yıl biraz daha pilot olarak 10nm işlemci üretiminin yapıldığını göreceğiz. İlk 10nm işlemci de belli oldu.

Intel Core i3 i3-8121U özellikleri

Intel’in ARK sayfasına eklediği ilk 10nm işlemci Core i3 i3-8121U oldu. Seri itibariyle ince dizüstü modellerinde yer alması beklenen işlemci 2 çekirdekli ve 4 izlek birimli. 2.2GHz taban hızında çalışan işlemci 3.2GHz hızına çıkabiliyor.

İşlemcinin DDR4-2400 ve LPDDR4-2400 belleklere destek verdiği görülüyor. Ön bellek 4MB iken dahili bir grafik birimi mevcut değil. Bu bakımdan Radeon RX 540 benzeri bir ekran kartı ideal olacaktır.

Gündelik işlemler için tasarlanmış ince dizüstülere yönelik olduğu görülen yeni işlemci hakkında şimdilik bilinenler bunlar ve benchmark skorları mevcut değil. Cannon Lake mimarisinin ilk işlemcisi olacak Core i3 i3-8121U için bu aylarda piyasaya çıkacağı bilgisi verilmiş. Bu bakımdan üreticilere örnekleme başlamış diyebiliriz. İlk dizüstü modellerinin piyasaya çıkması ise muhtemelen Computex 2018 fuarı sonrasında olacaktır. Şimdilik Cannon Lake mimarisinin kesin yol haritası bilinmiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim