Anlık Bildirim

16/24 Alder Lake işlemcisi Intel Core 1800 detaylandı

Intel’in yaklaşan Alder Lake işlemci ailesi öncesinde yongalar nihai aşamaya yaklaşmaya başladı. Paylaşılan model 16 çekirdek 24 izlekli yapıya sahip bir hibrit çözüm.

16/24 Alder Lake işlemcisi Intel Core 1800 detaylandı Tam Boyutta Gör

Igor’s Lab Alder Lake kod adına sahip yeni bir yongayı gün yüzüne çıkardı. Model’in henüz erken mühendislik örneği olduğunu belirtelim.

Core 1800

Paylaşılan dokümana göre Core 1800 modelin nihai adlandırması olmadığı gibi işlemci B0 adımı yani erken mühendislik aşamasının 2. revizyonunda.

Buna bağlı olarak düşük frekanslar belirlenmiş. 1.8 GHz’lik taban frekansa sahip çözüm 2 çekirdeğiyle 4.6 GHz’e yükselirken 4 çekirdeğiyle 4.4 GHz ve 6 çekirdeğiyle 4.2 GHz’e yükseliyor. Tüm çekirdeklerle çıkılacak frekans olaraksa 4.0 GHz belirlenmiş.

Her ne kadar 8 Atom çekirdeğinin frekansı paylaşılmasa da yonganın bu tarafının 4 çekirdeğiyle 3.4 GHz’e yükselebildiği iddia edilmiş.

125 wattlık TDP’ye (PL1) sahip yonga PL2 seviyesinde ise 228 wattlık bütçeye erişiyor. Son olarak DDR5 ve PCIe 5.0 destekli Alder Lake işlemcilerinin bu yılın sonlarında bizlerle olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim