Anlık Bildirim

16 çekirdekli Intel Alder Lake işlemcisi DDR5 RAM’le ortaya çıktı

Mavi ekip henüz yeni resmiyet kazandırdığı Rocket Lake işlemcilerinin son hazırlıklarını tamamlarken diğer taraftan da yeni nesil çözümlerin üzerinde çalışıyor.

16 çekirdekli Intel Alder Lake işlemcisi DDR5 RAM’le ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Donanım dünyasının gözü şu günlerde Rocket Lake işlemcilerinde. Buna karşın DDR4 standartının ilerisini düşünenler sonraki nesil platformları bekliyor.

SiSoft Sandra’nın veri tabanına düşen girdinin Alder Lake işlemcisine ait olduğu düşünülüyor. 16 çekirdek 32 izlekli yonga toplamda 10 bölümden oluşan 12.5 MB L2 önbellek ve 30 MB’lık L3 önbellekle desteklenmiş.

Alder Lake ile birlikte Intel'in ARM big.LITTLE benzeri hibrit yapıya geçeceği göz önünde bulundurulursa işlemcinin 8+8 gibi bir konfigürasyonda tasarlandığı söylenebilir. 1.8-4.0 GHz çalışma aralığı rapor edilen yongaya eşlik eden iGPU ise 1.5 GHz’de görev yapıyor.

Yeni standartlar ve tabi ki soket yolda

 Intel Xe gen 12.2 olması beklenen iGPU’dan daha çok dikkat çeken detaysa sistemde kullanılan RAM tipi oldu. DDR5 RAM’lerle çalışan sistem bu açıdan Intel’in yeni nesil bellek standartına geçeceğinin işareti olarak kabul ediliyor.

Son olarak geçtiğimiz aylarda dikdörtgen formatla gelebileceğini paylaştığımız Alder Lake işlemcilerin LGA 1700 sokette kullanılacağını belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11499 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ıntel alder lake, intel ddr5 ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim