Anlık Bildirim

16 yaşından itibaren kullanılabilen Citroen Ami'nin Türkiye lansmanı gerçekleştirildi

Citroen Ami'nin Türkiye lansmanı bugün gerçekleştirildi. Bazı kurumsal müşterilere satış ve teslimatlar başlasa da bireysel satışlar Mart 2022'de başlayacak. Ami'nin fiyatı da daha sonra açıklanacak.

16 yaşından itibaren kullanılabilen Citroen Ami Türkiye'de Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıl şubat ayında tanıtılan Citroen Ami'nin Türkiye lansmanı bugün gerçekleştirildi. Tanıtım esnasında Citroen Ami'nin Mart 2022'de satışa sunulacağı açıklandı ancak fiyatı paylaşılmadı.

Citroen Ami özellikleriyle neler sunuyor?

Citroen Ami, aslında kiralama ve araç paylaşım hizmetleri için geliştirilen bir araç diyebiliriz. Ancak, "dört tekerlekli motorlu bisiklet" sınıfına giren Ami'nin bireysel satışı da olacak. B1 sınıfı ehliyete sahip 16 yaş ve üzeri kişiler Citroen Ami'yi kullanabilecek.

Kutu gibi tasarımıyla ve kişiselleştirme seçenekleriyle dikkat çeken Citroen Ami'de 8 beygir güçve 40 Nm tork üreten bir elektrik motoru ile 5.5 kWh’lık lityum iyon batarya bulunuyor. Maksimum hızı 45 km/s ile sınırlanan Ami, tek şarjla 70 kilometre yol kat edebiliyor. Ami'nin azami hıza çıkması 10 saniye sürüyor.

16 yaşından itibaren kullanılabilen Citroen Ami Türkiye'de Tam Boyutta Gör

Citroen Ami’nin bataryası, standart priz ve elektrik kablosuyla 3 saatte şarj edilebiliyor. Uygun kablo kullanıldığında Wallbox veya şarj istasyonlarından da şarj edilebiliyor. Citroen Ami, küçük boyutları, 7.2 metre dönüş çapı ve sıfır emisyonlu sürüş özelliği ile scooter’lar, bisikletler, moped’ler ve hatta toplu ulaşım için iddialı bir rakip olarak görülüyor.

Citroen Ami'nin 45 km/s azami hıza sahip olması, hızlı akan trafikte sorun yaratabileceği yönünde bir kaygı oluşturabilir. Ancak bu kompakt aracın şehir içi kısa mesafeler için geliştirilmiş olduğunu hatırlatmakta fayda var. Motorlu bisiklet sınıfına giren Ami'nin otoyol ve köprüleri, İstanbul'daki Avrasya Tüneli'ni kullanması yasak.

Citroen Ami'nin iki kişilik yaşam alanına sahip versiyonu 470 kilogram ağırlığa sahip. Bagaj hacmi ise 63 litre. Ayrıca bolca eşya gözüne sahip olan araç, panoramik cam tavan sayesinde ferah bir yaşam alanı sunuyor. Citroen Ami'nin 260 litre kargo hacmine sahip ve 140 kg yük taşıyabilen kargo versiyonu da mevcut.

16 yaşından itibaren kullanılabilen Citroen Ami Türkiye'de Tam Boyutta Gör

Citroen Ami, Fransa'da 6990 euro'dan başlayan fiyatlarla satılıyor. Ülkemizdeki fiyatı henüz belli değil. Kompakt araç online olarak eve teslik şeklinde satın alınabilecek. MTV'si şu an için 157 lira. 2022'de 196 lira olarak güncellenecek. Citroen, kompakt aracın bataryası için 3 yıl ya da 40.000 km garanti veriyor.

Lansmanda yapılan açıklamaya göre, Citroen Ami'nin tüketimi günümüz koşullarında 100 km'de 8.25 TL'ye denk geliyor. Araçta klima veya hava yastığı gibi özellikler bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28220 kez okundu.
55 kişi, toplam 59 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, citroen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim