Anlık Bildirim

2 Samsung Ar-Ge personeli, OLED teknolojisini Çin’e sızdırmaktan tutuklandı

Samsung'un son üç yılda 8,5 milyon dolar yatırım yaptığı OLED panel üretim teknolojisi, firmada üst düzeyde çalışan iki ARGE personeli tarafından ismi paylaşılmayan bir Çinli firmaya sızdırıldı.

2 Samsung Ar-Ge personeli, OLED teknolojisini Çin’e sızdırmaktan tutuklandı Tam Boyutta Gör

Samsung Display çalışanı iki araştırma geliştirme personeli, şirketler arası casusluk suçuyla tutuklandı. İddiaya göre yetkililer, firmanın inkjet kullanılarak OLED üretim prosesine ait bilgileri Çinli bir firmaya sızdırdı. Bu durum, Samsung’un milyonlarca dolar zarar görmesine sebep oldu.

37 ve 46 yaşında olan çalışanların kimlikleri açıklanmasa da her ikisinin de ekran üretim alanında üst düzey pozisyonlarda yer aldıkları biliniyor. İsmi paylaşılmayan Çinli şirketten yetkililer de AsiaTimes raporuna göre soruşturma geçiriyor.

Mürekkep jeti, inkjet yoluyla OLED panel üretimi, endüstri kaynaklarına göre OLED üretiminin geleceği olarak görülüyor. Bu yöntem, panellerin üretim maliyetini ciddi oranda düşürüyor. Şimdiki üretim tekniği olan WOLED’e kıyasla 65 inç boyutunda bir OLED 4K TV’nin maliyeti yüzde 20’ye varan oranda düşüyor.

Samsung’un açıklamasına göre bu OLED üretim teknolojisine Samsung’un son üç yılda yaptığı yatırım 10 milyar won, yani 8,5 milyon dolar civarında. Üretim tekniğinde iyileştirmeler hâlâ devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim