Anlık Bildirim

Yanlışlıkla cüzdanına 200 BTC geldi, içtihatlara konu oldu

Güney Kore’de hesabına yanlışlıkla gelen 200 BTC miktarını geri göndermeyen ve bir kısmını harcayan vatandaşın davasında sürpriz bir beraat kararı ve içtihat çıktı.

Bitcoin Tam Boyutta Gör

Cüzdanında bir anda beliren sayısız BTC veya ETH miktarı yatırımcının hep hayali olmuştur. Bu hayali gerçekten yaşayanlar var ve iş Güney Kore’de yüksek mahkemenin içtihat kararı vermesine kadar gitti. 

200 BTC davası sonuçlandı

Kripto paraların ilk patlamasını yaptığı 2018 yılında Güney Koreli bir kullanıcının cüzdanında bir anda 200 BTC belirdi. Kaynağını pek de merak etmeyen kullanıcı bu miktarı diğer cüzdanlarına aktardı ve 3 BTC tutarını kendi ihtiyaçları için harcadı. 

O dönemde 1.25 milyon dolar olan, şimdi ise 9.8 milyon dolara denk gelen 200 BTC için yanlışlıkla gönderen platform harekete geçerek dava açtı. Dava sonucunda kullanıcı zimmete para geçirme ve güveni kötüye kullanma suçlarından 18 ay hapse mahkum oldu. 

Karar temyize götürülürken bu hafta Yüksek Mahkeme kritik bir karar verdi. Mahkeme ülke yasalarının Bitcoin’i bir varlık olarak tanımadığına, bu nedenle güveni kötüye kullanma ve zimmete para geçirme gibi suçlamalara konu olamayacağına hükmetti. Ayrıca gönderen ve alıcı arasındaki ilişkinin yine zimmete para geçirme suçuna konu olacak kadar net olmadığını da not düştü.

Davacı avukatları ve yerel uzmanlar kararın alelacele alındığını, karmaşık bir dosyanın ince elenip sık dokunması gerektiğini düşünüyor. Ayrıca hesabına yanlışlıkla dijital para gelen kişilerin hızlı bir şekilde bunu harcamasını teşvik edebileceği düşünülüyor.

Güney Kore dijital para birimleri açısından en büyük ülkelerden birisi ancak halen dijital varlıklar suç kanunlarında tam olarak yer bulamadı. Bu da davalarda standart bir hükmün uygulanmasına engel oluyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
63535 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim