Uzun süredir sızdırılan fotoğraflarıyla gündeme gelen 2020 Volkswagen Golf (Mk8) nihayet resmi olarak tanıtıldı. Wolfsburg’da düzenlenen özel bir etkinlikte sahneye çıkan Golf 8, yeni tasarımı ve teknolojileriyle yıl bitmeden satışa sunulmuş olacak.
2020 Volkswagen Golf’ün sızdırılan fotoğraflarını daha önce pek çok kez görmüştük. Dolayısıyla tasarım tarafında herhangi bir sürprizle karşılaşmıyoruz. Ortaya çıktığı günden bu yana oldukça eleştirilen yeni far tasarımı 2020 Volkswagen Golf’ün en dikkat çeken parçaları arasında. Çoğu versiyonda bu farlar krom şeritle birbirine bağlanırken, GTE isimli plug-in hybrid versiyonda ise boydan boya LED şerit uzanıyor.
2020 Volkswagen Golf’ün yeni ön tamponundaki hava girişlerinin tasarımı versiyona göre değişiyor. Baz paketlerde bu alanda gövde renginde paneller bulunurken, GTE versiyonunda petek deseni karşımıza çıkıyor. Yan taraftan baktığımızda 2020 Volkswagen Golf’ün yeni tasarım jantlarını ve omuz çizgisinin yükseldiğini görüyoruz. Arkada ise eskiye göre daha geniş bir spoyler, yeni LED stoplar ve tercih edilen versiyona göre tasarımı değişen, krom detaylara sahip difüzör dikkat çekiyor.
2020 Volkswagen Golf, MQB Evo adı verilen platformun güncellenmiş bir versiyonunu kullanıyor. Popüler hatchback’in uzunluğu 4284 mm, yüksekliği 1456 mm, aks mesafesi ise 2636 mm olarak ölçülüyor. Bu da aks mesafesinin selefine göre biraz da olsa uzadığı anlamına geliyor. Ayrıca 2020 Volkswagen Golf’ün selefine göre hafiflediğini ve 0.275'e çekilen hava sürtünme katsayısıyla daha aerodinamik olduğunu da belirtelim.
İlginizi Çekebilir
Ayrıca Bkz. "Yamaha, otomobil üretme planlarını rafa kaldırdı"
2020 Volkswagen Golf’ün kabini asıl büyük değişimin yaşandığı alan. Sürücünün hemen önünde makyajlı Passat’tan aşina olduğumuz üç kollu yeni direksiyon ve kokpitin en solundan ortasına kadar Innovision kokpit siyah bir panel bulunuyor. Bu panelin sol tarafında far düğmeleri, ortasında 10.25 inç boyutunda dijital gösterge paneli, konsolun merkezine gelen bölümünde ise 8.25 inç yeni bilgi eğlence ekranı bulunuyor. Ortadaki ince hava menfezlerinin altında iki adet USB girişi ve kablosuz şarj ünitesi yer alıyor. Ayrıca otomatik versiyonlarda vites topuzunun yerini daha şık ve küçük bir parçanın aldığını görüyoruz.
2020 Volkswagen Golf'ün kaputu altında 11 farklı güç seçeneği bulunuyor. Bu seçeneklerden 3 tanesinin eTSI isimli 48V hafif hibrit, 2 tanesinin de GTE adı verilen plug-in hybrid olduğunun altını çizmekte fayda var. 48V hafif hibrit seçeneğinde 110, 130 ve 150 beygirlik versiyonlar mevcut. 1.4 TSI motorlu GTE seçeneğinde ise 204 ve 245 beygirlik versiyonlar tercih edilebiliyor. 13 kWh bataryadan beslenen plug-in hybrid Golf'lerin 60 km saf elektrikli sürüş menzili bulunuyor.
2020 Volkswagen Golf'ün kaputu altındaki seçeneklerin geriye kalanları 1.0 TSI, 1.5 TSI ACT benzinli ve 2.0 TDI dizel motorlardan oluşuyor. Düşük hacimli benzinli motorun 90 ve 110 beygirlik güç çıkışları bulunurken, 1.5 litrelik seçenekte 130 ve 150 beygirlik versiyonlar mevcut. Çift AdBlue enjeksiyonu sayesinde emisyon değeri yüzde 80 düşürülen ve yakıt tüketimi yüzde 17 azaltılan dizel motor ise 115 ve 150 beygir seçenekleriyle sunuluyor.
Ön cama yansıtılan head-up display ile sürücünün gözlerini yoldan ayırmamasını sağlayan 2020 Volkswagen Golf'ün teknolojileri arasında Car2X özelliği dikkat çekiyor. Trafik altyapısıyla ve 800 metreye kadar uzaklıktaki diğer araçlarla iletişim halinde olan bu sistem, sürücüyü gösterge ekranı vasıtasıyla uyarıyor. Bunun yanı sıra 210 km/s hıza kadar çalışan, sürücüden direksiyon, gaz ve fren fonksiyonlarını devralan Travel Assist sistemi de dikkat çekiyor.
2020 Volkswagen Golf'ün satışına Aralık ayının başında başlanacağı duyuruldu. Golf 8'in fiyatı ise henüz belli deği.
Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Beş yıl gibi uzun bir süre içerisinde yeni bir petrollü araba çıkarmaları saçma bence. Bunu duster diye çıksrmamasının diğer sebebi de satışların düşüklüğü olabilir
Yoksa distribütör dükkan kapatır. Tüm modeller aynı motoru kullanıyor.
Kötü yanı, sürüş esnasında ekrana bakıp ilgili yere basmak gerekiyor. Hatta VW, yeni Golf'te direksiyonun solunda bir dokunmatik tuş takımı kullanmış ama dokunma hissi için oraya girinti-çıkıntı vermiş.
Aslında dokunmatik ekranların bu dezavantajı sesli komutlarla bir nebze olsun giderilebilir.
İyi yanı ise; mekanik tuşlara göre bozulma olasılığı yok. Tabi ekran tamamen bozulmadığı sürece. Bir de güncellemelerle kişiselleştirme veya yeni özellikler eklenme gibi avantajı var.
Daha önce de tüm firmalar Common Rail sistemine geçmesine rağmen PDi motorları satmaya devam etmişti.
Dieselgate skandalında da arabaları geliştirmek yerine testi yanıltma yolunu seçtiler.
Şimdi de ayak sürüyorlar 2 sene önce çıkartmayı planladığı motoru piyasaya çıkartmayarak. Son ana kadar bekliyor herhalde
Çünkü denetleme mekanizması yok bizde. Kamyon, otobüs gibi araçlar SCR'yi iptal ederken, şehir içi dolmuşlar, otobüsler kara duman atarken, otomobillerin bu standarda uymasını beklemek çok yersiz bana göre. Sonra yok DPF tıkandı, yok adblue bitti, rejenerasyon yarım kaldı.
Almanya'da yasa çıkarttılar, şehir merkezine dahi çıkamıyor eski dizeller. O yüzden de adam lansmanda adını bile telafuz etmiyor dizelin. Burada nereye baksan duman atan ticari araçlar. Modifiye edip duman atmayı maharet sayanlar da cabası.
Dahası, benzini ucuza orta doğuya geri satıyoruz, kendi araçlarımıza tüp takıyoruz. Bu yüzden, mutfak tüpü aşırı pahalı hale geldi.
Ucuz mazot, 10 numara yağ vs. de hesaba katılırsa, bahsedilen Euro 6.d eziyetten başka birşey değil bizim için.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
17060 kez okundu.
76 kişi, toplam 85 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
2020 volkswagen golf, yeni golf ve