Anlık Bildirim

2021 Mercedes Citan'a ilişkin yeni bilgiler paylaşıldı

Alman otomotiv devi Mercedes, tanıtımına yaklaşık 1 ay kala yeni Citan'ın teaser kampanyasına hız verdi. Şirket bu kez 2021 Citan'da sunulacak bazı sürüş asistanlarını paylaştı.

2021 Mercedes Citan ne zaman tanıtılacak? Nasıl görünecek? Tam Boyutta Gör

Alman otomotiv devi Mercedes, çok kısa bir süre önce yeni Citan'a ilişkin bir ipucu görseli paylaşmış ve tanıtım için 25 Ağustos'u işaret etmişti. Hız kesmeyen şirket şimdi de 2021 Mercedes Citan'ın güvenlik teknolojilerine ilişkin bazı bilgiler verdi.

Yeni Citan özellikleriyle neler sunacak?

2021 Mercedes Citan ile ilgili paylaşımında "güvenlik Mercedes-Benz'de temel bir ilkedir" notunu düşen Alman üretici, bu kapsamda yenilenen modelinde pek çok modern sürüş asistan sistemine yer verecek.

Örneğin yeni C ve S-Serisi'nde de bulunan Aktif Şerit Takip Yardımcısı 2021 Citan'da da sunulacak. Bu sistem Citan Tourer'da standart olacak ve aktif fren yardımcısı, kör nokta yardımcısı ve hız limiti yardımcısı ile desteklenecek.

2021 Citan'ın giriş seviye versiyoru Tourer'a göre daha az gelişmiş olacak fakat yapılan açıklamaya göre bu versiyonda da rüzgar savrulma asistanı ve yokuş kalkış desteği gibi özellikler göreceğiz. Söz konusu modelde ayrıca telematik sistem de bulunacak. Böylece ciddi bir kaza anında aracın tam konumu kısa sürede tespit edilebilecek.

Söz konusu standart özelliklerin yanı sıra yeni Citan'da aktif takip yardımcısı Distronic ve aktif direksiyon yardımcısı gibi birçok özellik de opsiyon listesinde yer alacak. Citan Tourer'da sürücü ve ön yolcu arasına konumlandırılan merkez hava yastığı görev yapacak. Yolcuları toplamda 7 hava yastığı koruyacak. Panel van versiyonunda ise 6 hava yastığı standart olacak.

Kabin tarafında şirketin gelişmiş multimedya sistemi MBUX'in çeşitli versiyonlarını göreceğiz. Bunlardan birinde GPS navigasyon ve doğal ses algılama teknolojisiyle birlikte 7 inç dokunmatik ekran bulunacak.

2021 Mercedes Citan ve yüzde 100 elektrikli kardeşi eCitan'ın tanıtımı 25 Ağustos'ta yapılacak. Yeni Citan, eylül ayının ortasında siparişe açılacak. Modellerin Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının iş birliğiyle geliştirildiğini ve Renault Kangoo ile birtakım benzerlikler göstereceğini de belirtelim. Öte yandan Fransız markanın Kangoo ve Express olarak ayırdığı gibi Mercedes de modellerini Citan ve T-Serisi olarak ayıracak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim