Anlık Bildirim

2022 BMW 2 Serisi Active Tourer, yeni teknolojiler ve hibrit versiyonlarla geldi

MPV'lerin henüz ölmediğine inanan BMW, şarj edilebilir hibrit (PHEV) versiyonlar ile desteklediği yeni 2 Serisi Active Tourer modelini satışa sunmaya hazırlanıyor. İşte modelin tasarımı ve özellikleri

2022 BMW 2 Serisi Active Tourer tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

SUV'ların parladığı otomotiv dünyasında MPV'lerin popülaritesi düşmüş olsa da, 2 Serisi Active Tourer'ın 2014'ten bu yana yarım milyona yakın satmış olması BMW'nin ikinci nesil için yeşil ışık yakmasına yetmiş.

Yeni 2 Serisi Active Tourer özellikleriyle neler sunuyor?

Bu noktada karşımıza çıkan yeni 2022 BMW 2 Serisi Active Tourer, önümüzdeki yılın şubat ayında Avrupa'da satışa sunulacak. Ön tarafında büyük böbrek ızgara, ince LED farlar ve dikey hava girişlerinin göze çarptığı modelin devamında kapı kollarının değiştiğini, yan aynaların biraz daha aşağıya taşındığını ve 16 ila 19 inç arasında değişen yeni jantları görüyoruz. Arkada ise incelen LED stop lambaları ile selefine göre daha modern bir tasarım hakim.

Yeni 2 Serisi Active Tourer'ın uzunluğu 4386 mm, genişliği 1824 mm, yüksekliği 1576 mm, aks mesafesiyse 2670 mm olarak açıklandı. Bu durumda selefine kıyasla 32 mm daha uzun ve 24 mm daha geniş olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ön ve arka iz genişliği de 25 mm kadar artırılmış. Ölçülerdeki değişimin ön panjurlardaki aktif kapakçıklarla birleşmesiyle otomobilin hava sürtünme katsayısı 0.26 Cd'ye kadar düşürülmüş.

İç mekan

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer'ın iç mekanı da baştan aşağı yenilenmiş. Konsolda 10.25 inçlik dijital gösterge ekranı ve 10.7 inç dokunmatik multimedya ekranı bulunuyor. Bu sistemler BMW'nin iDrive 8 işletim sisteminden güç alıyor. Merkezdeki ekranın alt kısmında ince havalandırma menfezleri, kablosuz şarj ünitesi, bardaklık ve USB girişleri yer alıyor. Havada süzülüyormuş hissi veren orta konsolda ise elektronik park freni, motor start-stop, dörtlü flaşörler ve vites gibi kontroller yer alıyor.

2022 BMW 2 Serisi Active Tourer tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

Bir MPV olarak pratik kullanım sunmayı amaçlayan 2 Serisi Active Tourer'ın arka koltukları 40:20:40 oranında katlanabiliyor ve 13 cm öne kaydırılabiliyor. Böylelikle bagaj hacmi 406 litre ila 1455 litre arasında değişiyor. Elektrikli bagaj kapağı ve iki bölgeli otomatik klima gibi özellikler standart listesinde yer alırken; panoramik cam tavan, Harman Kardon ses sistemi ve elektrikli katlanır çeki demiri gibi özellikler ise ekstraya giriyor.

Motor seçenekleri

Yenilenen minivanın kaputu altında benzinli ve dizel üniteler mevcut. Önümüzdeki aylarda bunlara iki adet PHEV yani şarj edilebilir hibrit versiyon da eşlik etmeye başlayacak. Giriş seviyesindeki 218i modeli 136 beygir güç ve 230 Nm tork üreten 1.5 litre üç silindirli üniteye sahip. 220i modeliyse aynı düzende 256 beygir güç ve 240 Nm tork sunuyor.

2022 BMW 2 Serisi Active Tourer tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

223i modelinde 204 beygir güç ve 320 Nm tork üreten 2.0 litre dört silindirli turbo motor görüyoruz. Dizel tarafındaysa 150 beygir güç ve 360 Nm tork sunan 2.0 litre turbo dizel üniteye sahip 218d modeli tek seçenek. Tüm motorlar 7 ileri çift kavramalı şanzımanla eşlenmiş. Ayrıca 220i ve 223i modellerinde şanzımana entegre elektrik motorundan gelen 19 beygirlik destek de söz konusu.

PHEV versiyonda 80 km elektrikli menzil

Aileye katılacak şarj edilebilir hibrit versiyonlarda ön tekerleklere güç veren 1.5 litre üç silindirli ünite ve arka tekerleklere güç veren bir elektrik motoru bulunacak. Bu sayede dört tekerlekten çekiş düzenine sahip olacak modeller 245 beygir ve 326 beygir güç sunacak. 14.9 kWsa'lik batarya da 80 kilometre saf elektrikli sürüş menzili sunacak ki bunun PHEV modeller için oldukça iyi bir değer olduğu söylenebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim