Anlık Bildirim

2024'de yüksek faiz sebebiyle dünyada otomobil satışlarının yavaşlaması bekleniyor

2023 yılında tedarik sorununun bitmesiyle tavan satışları gören otomobil üreticileri, 2024 yılında yüksek faizler sebebiyle satışların yavaşlamasını ve azalmasını bekliyor.

2024'de otomobil satışlarının yavaşlaması bekleniyor Tam Boyutta Gör

2023'te otomobil satışlarındaki güçlü bir toparlanmanın ardından, tüketiciler yüksek faiz oranları ve yeni otomobiller, hafif kamyonlar için yüksek fiyatlar ile mücadele ederken, otomobil endüstrisi bu yıl daha yavaş büyümeye yöneliyor.

Araştırma şirketi Edmunds, endüstrinin bu yıl 15,7 milyon araç satmasını bekliyor. Bu, satışların yüzde 12 arttığı geçen yıl 2023'teki satılan 15,5 milyondan daha az bir artış olarak görünecek.

Edmunds Başkanı Jessica Caldwell konuyla alakalı "Orada kesinlikle bastırılmış bir talep var, çünkü insanlar bir süredir alımları erteliyorlar. Ancak kredi durumu göz önüne alındığında, sektörde bu yıl büyüme olacağını düşünmüyoruz." dedi.

Koronavirüs pandemisinden bu yana otomobil üreticileri, araç üretmelerini engelleyen çip kıtlığıyla mücadele etti. 2023'te çipler için sıkıntılar nihayet azaldı ve üretimin daha normal seviyelere döndü.

Ancak geçen yılda, faiz oranlarını önemli ölçüde artması sebebiyle otomobil alıcıları için maliyetleri önemli ölçüde artmış oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2912 kez okundu.
9 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, satış ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim