Anlık Bildirim

Yeni Subaru Impreza, 182 beygirlik RS versiyonuyla tanıtıldı

Yeni nesilde sedan gövde tipini ve manuel şanzımanı ardında bırakan Subaru Impreza, güncellenen iç ve dış tasarımı, Boxer motor ile CVT kombinasyonu gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.
2024 Subaru Impreza tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Subaru, altıncı nesil Impreza modelinin örtüsünü Los Angeles Otomobil Fuarı'nda kaldırdı. Beklendiği gibi Crosstrek ile benzer bir yüze sahip olan 2024 Subaru Impreza'da artık sedan gövde tipi ve manuel şanzıman seçeneği yok.

Yeni Subaru Impreza, özellikleriyle neler sunuyor❓

Yeni Subaru Impreza; Base, Sport ve RS olmak üzere üç farklı donanım seviyesiyle satılacak. İlk iki seçenekte 152 hp güç ve 197 Nm tork üreten 2.0 litre dört silindirli Boxer motor kullanılıyor. Daha sportif olan RS'te ise 182 hp güç ve 241 Nm'lik 2.5 litre Boxer motor mevcut. Şasideki geliştirmeler sayesinde Impreza'nın burulma sertliği de selefine göre yüzde 10 artırılmış.

Tüm seçeneklerde Lineartronic CVT şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart. Sport ve RS'te 8 seçilebilir vites oranına sahip, direksiyon arkası kulakçıklarla kontrol edilebilen manuel mod bulunuyor. Ayrıca, dört tekerlekten çekiş sisteminde sistemde tork yönlendirme özelliği de bulunuyor. 

2024 Subaru Impreza tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Yeni Impreza'nın önündeki panjur eskiye göre biraz daha büyük ve altıgen şekle sahip. Yenilenen farlar ise daha ince ve keskin bir görünüm sunuyor. Tamponda ise siyah süslemelere sahip yuvarlak sis farları ve ince bir merkez hava girişi göze çarpıyor. Yan tarafta yeni çok kollu jantlar dikkat çekerken arkada ise C formu oluşturan yeni stop lambaları göze çarpıyor.

İç tarafta ise en büyük değişim, Sport ve RS'te sunulan 11.6 inçlik dikey multimedya ekranı olmuş. Sistem, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto desteğine sahip. Daha fazla destek sunan ön koltuklar ile konfor artırılırken özellikle uzun yolculuklardan kaynaklı yorgunluğun azaltılması hedeflenmiş. Bunun dışında yaşam alanındaki saklama alanlarının da artırıldığı ifade ediliyor.

Yeni Impreza'nın tüm donanım seviyelerinde karşılama ışığı, uzaktan anahtarsız erişim, tekerlekleri bağımsız olarak gösteren lastik basınç uyarı sistemi, 60/40 katlanır arka koltuklar ve çift bölgeli klima standart olarak sunuluyor. Klima, kabinin tümüne değil de dolu olan koltuklara odaklanacak şekilde güncellenmiş. Böylece iç mekân konforunun ve yakıt ekonomisinin artırıldığı ifade ediliyor.

2024 Subaru Impreza tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör
Aileye 25 yıl sonra yeniden eklenen RS versiyon, daha güçlü motorun yanı sıra panjur, marşpiyel, yan aynalar ve 18 inç jantlardaki koyu gri temayla daha farklı bir görünüm sunuyor. LED farların ve sis lambalarının standart olduğu RS'te kırmızı desteklere sahip siyah kumaş döşemeli koltuklar, 10 hoparlörlü Harman Kardon ses sistemi, gri ve karbon fiber trim dikkat çekiyor. 

Güvenlik tarafına baktığımızda ise 2024 Subaru Impreza'da EyeSight sürücü asistan teknolojisinin son versiyonunun bulunduğunu görüyoruz. Bu sistem, daha geniş görüş açısı ve güncellenmiş kontrol yazılımı gibi iyileştirmeler sayesinde daha kesin ve hızlı tepkiler veriyor. Örneğin; sistem, kavşaklarda bisikletli ve yayaları daha hızlı algılayarak sürücüyü uyarıyor ve gerektiğinde fren uyguluyor.

Yeni Subaru Impreza şu anda Los Angeles Otomobil Fuarı'nda sergileniyor. Otomobilin fiyatı henüz belli değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7096 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
subaru, impreza ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim