Anlık Bildirim

SpaceX'in kontrolden çıkan Falcon 9 roketi yakında Ay'a çarpacak

2015 yılında uzaya hava durumu uydusu göndermek amacıyla SpaceX tarafından fırlatılan Falcon 9 roketinin yakında Ay'a çarpması bekleniyor. Çarpışma gözlemciler için büyük bir fırsat oluşturabilir.

7 yıl önce fırlatılan SpaceX roketi yakında Ay'a çarpacak Tam Boyutta Gör

2015 yılında SpaceX tarafından uzaya fırlatılan Falcon 9 roketi, Dünya atmosferine geri dönecek yakıta sahip olmadığı için kontrolden çıkmış bir şekilde yol almaya devam ediyor. Aradan geçen yedi yılın ardından dört metrik ton uzay çöpü içeren roketin hareketlerini izleyen uzay bilimcileri, yakında Ay’a çarpacağını düşünüyor.

2,58 km/s hızla Ay'a çarpacak

Güneş ışığının roket üzerindeki etkileri ve ölçümlerde yaşanan belirsizlik sebebiyle roketin düşeceği konum belirsizliğini korurken, uzayda yer alan Asteroitler ve gezegenleri izlemek amacıyla yazılımlar üreten Bill Gray isimli bir gök bilimci, roketin düşeceği konum hakkında yeni bilgiler paylaştı.

Kendi blog yazısında Falcon 9'un büyük olasılıkla 4 Mart tarihinde Ay’ın ekvator yakınındaki bir bölgeye düşeceğini açıklayan Gray, tam kapsamlı bir araştırma yapılması için diğer gözlemcilere yardımcı olma çağrısında bulundu. Paylaşılan bilgilere göre Falcon 9 roketinin Ay’a çarpmasının, Dünya için herhangi bir sorun teşkil etmediğini söyleyebiliriz. Bununla beraber araştırmacılar, çarpma etkisiyle ortaya çıkacak yer altı materyallerinin önemli bir gözlem fırsatı yaratmasını bekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim