Anlık Bildirim

ABD: Broadcom'un Qualcomm'u satın alması ulusal güvenliğimizi riske sokar

ABD hükümeti yabancı şirketlerle bağlantısı olan Broadcom'un Qualcomm'u satın almasının ulusal güvenlik riski oluşturabileceğini açıkladı. Ülkedeki 5G hakimiyetinin Çinli şirketlere geçmesi istenmiyor
Başlangıçta Broadcom'un satın alma teklifini geri çeviren Qualcomm'un artık bu fikre daha sıcak baktığı görülüyor. Ancak ABD Hazinesi tarafından Broadcom'un Qualcomm'u satın almasının ulusal güvenlik riski oluşturabileceğinin belirtilmesiyle, olası bir satın alma girişiminin ABD'li yetkililer tarafından engellenebileceği ortaya çıktı.
ABD Hazinesi, Singapur merkezli Avago Technologies tarafından satın alınan Broadcom'un yabancı bir şirket olduğunu ve bu durumun ABD için ulusal güvenlik riski oluşturduğuna inanıyor. Hatta ABD Hazinesi'nde çalışan üst düzey bir yetkili, hem Broadcom hem de Qualcomm yönetim kurullarına gönderdiği mektupta hükümetin endişeleri konusunda uyarılarda bulundu. 5 Mart tarihli mektubun Salı günü Qualcomm tarafından kamuya açıklandığını belirtelim.

Çinli şirketlerin 5G'nin kontrolünü ele alabileceği düşünülüyor

ABD hükümeti Broadcom'un yabancı kuruluşlarla olan ilişkileri nedeniyle endişeli. Birleşik Devletler'deki Yabancı Yatırımlar Komitesi (CFIUS) olası bir anlaşmanın ABD güvenliğini tehlikeye atacağına inandığını belirtirken, Broadcom'un bağlı olduğu iddia edilen yabancı şirketlerin adlarını açıklamadı ancak özellikle isimsiz bir "aktör"den bahsetti.
Mektupta her ne kadar risk teşkil edebileceği düşünülen şirketler açıklanmasa da büyük ağ donanımı ve cep telefonu üreticisi Huawei de dahil olmak üzere Çinli şirketlerin, 5G olarak bilinen yeni nesil cep telefonu şebekelerini hakimiyeti altına alarak bundan faydalanabileceği belirtiliyor. Özellikle de Huawei'nin 5G kontrolünü stratejik bir avantaj olarak kullanma potansiyeline sahip Çin hükümetiyle yakın ilişkileri, ABD'li yetkilileri tedirgin etmiş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3941 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, satın alma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim