Şirketlere mektup gönderildi
Konuyla ilgili harekete geçen ilk senatör Senato Ticaret Komitesi'nde görev yapan John Thune oldu. Tedarik zincirinin yabancı bir güç tarafından tahrip edildiği yönündeki iddiaların ciddiye alınması gerektiğini belirten Thune, üç şirketin de yöneticilerine mektup gönderdi. Thune bu mektup ile şirket yönetimlerinin konuyla ilgili daha detaylı açıklamalarda bulunmasını talep ediyor. Konunun ciddiyetini özellikle vurgulayan Thune şirketlerin yarına kadar açıklama yapması gerektiğini de belirtti.
Casusluk iddiaları üzerine eğilen diğer sanatörler ise Richard Blumenthal ve Marco Rubio oldu. İkili, iddiaların odağındaki Super Micro'nun konuyu aydınlatmasını istiyor. Super Micro CEO'su Charles Liang'a mektup yazan senatörler, 17 Ekim tarihine kadar mektupta yer alan sekiz sorunun cevaplanmasını bekliyor.
Super Micro'ya gönderilen mektupta Bloomberg'ün iddia ettiği süreçle ilgili önemli sorular yer alıyor. Senatörler ilk olarak Super Micro'nun tedarik zincirine müdahale edildiğini denetleyip denetlemediğini soruyor. Ayrıca Bloomberg'ün de raporunda belirttiği gibi Apple'ın söz konusu çipleri fark edip Super Micro ile ilişkisini kopardıktan sonra Super Micro'nun bu konuyu araştırıp araştırmadığı da mektupta sorulan sorular arasında.
Tabi şirketler bu mektuplara belirtilen süreler içinde yanıt vermediği takdirde ciddi yaptırımlarla karşılaşmayacak. Bu nedenle mektupların sadece kamuoyunun daha fazla bilgilendirilmesi için kullanılan araçlar olduğunu belirtmekte fayda var. Öte yandan İç Güvenlik Bakanlığı iddiaları incelemek için bir neden görmediği belirtmiş ve şirketler hakkında herhangi bir soruşturma süreci başlatmamıştı. Kısacası senatörler konuyu daha detaylı bir şekilde incelemek istiyorsa mektuplar onların bu isteklerini karşılama konusunda yetersiz kalabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Heykel var yer misin kanka?
bizimkiler tahareti tartışıyor