Anlık Bildirim

ABD'li senatörler casusluk iddiasının ciddiye alınmasını istiyor

Geçtiğimiz hafta Bloomberg'ün ortaya attığı casusluk iddiası; Apple, Amazon ve Super Micro tarafından reddedilse de ABD'li senatörler konuyla ilgili daha fazla yanıt arıyor.

ABD'li senatörler casusluk iddiasının ciddiye alınmasını istiyor Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz hafta Bloomberg hazırladığı raporla Çin'in, Super Micro'ya ait anakartlara çip yerleştirerek ABD'deki sunuculara sızdığını iddia etmişti. Raporda Çin hükümetinin bu sunucuları kullanan otuzu aşkın Amerikan şirketini ve kamu kurumlarını gözetlediği ileri sürülürken iddiaların merkezindeki Super Micro, Apple ve Amazon iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı. ABD İç Güvenlik Bakanlığı da şirketlerin beyanlarına güvenmiş ve şüphelenmek için sebep görmediklerini belirtmişti. ABD'li senatörler ise konunun ciddiye alınmasını ve daha detaylı açıklamaların yapılmasını istiyor.


Şirketlere mektup gönderildi 

Konuyla ilgili harekete geçen ilk senatör Senato Ticaret Komitesi'nde görev yapan John Thune oldu. Tedarik zincirinin yabancı bir güç tarafından tahrip edildiği yönündeki iddiaların ciddiye alınması gerektiğini belirten Thune, üç şirketin de yöneticilerine mektup gönderdi. Thune bu mektup ile şirket yönetimlerinin konuyla ilgili daha detaylı açıklamalarda bulunmasını talep ediyor. Konunun ciddiyetini özellikle vurgulayan Thune şirketlerin yarına kadar açıklama yapması gerektiğini de belirtti.


Casusluk iddiaları üzerine eğilen diğer sanatörler ise Richard Blumenthal ve Marco Rubio oldu. İkili, iddiaların odağındaki Super Micro'nun konuyu aydınlatmasını istiyor. Super Micro CEO'su Charles Liang'a mektup yazan senatörler, 17 Ekim tarihine kadar mektupta yer alan sekiz sorunun cevaplanmasını bekliyor.


Super Micro'ya gönderilen mektupta Bloomberg'ün iddia ettiği süreçle ilgili önemli sorular yer alıyor. Senatörler ilk olarak Super Micro'nun tedarik zincirine müdahale edildiğini denetleyip denetlemediğini soruyor. Ayrıca Bloomberg'ün de raporunda belirttiği gibi Apple'ın söz konusu çipleri fark edip Super Micro ile ilişkisini kopardıktan sonra Super Micro'nun bu konuyu araştırıp araştırmadığı da mektupta sorulan sorular arasında. 


Tabi şirketler bu mektuplara belirtilen süreler içinde yanıt vermediği takdirde ciddi yaptırımlarla karşılaşmayacak. Bu nedenle mektupların sadece kamuoyunun daha fazla bilgilendirilmesi için kullanılan araçlar olduğunu belirtmekte fayda var. Öte yandan İç Güvenlik Bakanlığı iddiaları incelemek için bir neden görmediği belirtmiş ve şirketler hakkında herhangi bir soruşturma süreci başlatmamıştı. Kısacası senatörler konuyu daha detaylı bir şekilde incelemek istiyorsa mektuplar onların bu isteklerini karşılama konusunda yetersiz kalabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim