Anlık Bildirim

AMD, ATi öncesinde Nvidia'yı satın almak istemiş

Sektör içerisinde zaman zaman gündeme gelen bir dedikodu ünlü ekonomi dergisi Forbes tarafından bir kez daha dile getirildi ve 2006 yılında ATi'ı satın alan AMD'nin öncesinde Nvidia ile ilgilendiği ancak Nvidia'nın ortak kurucusu ve şu anki tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang'ın oluşacak yeni şirketin başına geçmek istemesinden ötürü bu birleşmenin hayata geçmediği ifade edildi.
Forbes'ın eski bir AMD çalışanına dayandırdığı habere göre 5,5 yıl önce 5.4 milyar dolara satın alınan ATi öncesinde Nvidia'nın düşünüldüğü, AMD'nin o dönemdeki tepe yöneticisi Hector Ruiz'in gelişen üretim teknolojileri paralelinde işlemcilere daha fazla özellik kazandırıp Intel'in önüne geçebilmek adına GPU üreticisi satın alma  kararı verdiği, Nvidia girişimi olumsuz sonuçlanınca da ATi'ın alındığı belirtildi. ATi'ı satın aldıktan kısa bir süre sonra finansal krize giren ve arka arkaya rekor zarar açıklayan AMD aynı zamanda aralarında önemli yönetici ve yetenekli mühendislerin de yer aldığı çok sayıda çalışanı ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı.
Bugün gelinen nokta itibariyle AMD'nin piyasa değeri 5.2 milyar dolar yani tek başına ATi için ödenen bedelin altında seyrederken, Nvidia'nın değeri ise 9.7 milyar dolayında. Radeon HD 4000 serisi ile birlikte ekran kartı pazarında hızlı bir yükselişe giren AMD adına sıkıntı yaratan durum ise işlemci kısmında zira şirket uzun süredir merakla beklenen Bulldozer işlemci ailesiyle, son kullanıcılarda oluşan yüksek performans liderliği beklentisini karşılayamamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7812 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, satın alma ve amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim