Anlık Bildirim

AMD Grafik Bölümü: 28nm ile üretim teknolojilerindeki liderliğimiz devam ediyor

GlobalFoundries ile birlikte ortağı olduğu işlemci fabrikasında, yeni nesil üretim teknolojilerine geçiş sıkıntıları yaşayan ve son olarak 32nm Fusion işlemcilerinde bazı verimlilik problemleriyle uğraşmak zorunda kalan AMD, TSMC'ye ürettirdiği grafik işlem birimlerinde ise yeni fabrikasyon süreçlerinde sektöre liderlik etmeyi sürdürüyor. İnternet ortamına düşen yeni bir bir dökümanında AMD, 28nm için de pazara giren ilk üretici olacağını ve bu alanda rakibi Nvidia'nın önünde yer almaya devam ettiğine vurgu yapıyor.
AMD çatısı altına girmeden önce 2005 yılında 90nm üretim teknolojisine geçiş yapan ATi, 2006'da gerçekleşen satın alma sürecinin ardında AMD Grafik Bölümü olarak bu alandaki çalışmalarını arttırmış ve önce 80nm üretim teknolojisine ardından da daha kısa aralıklarla 65nm ve 55nm üretim teknolojilerine adapte olmuştu. 40nm üretim teknolojisinde TSMC kayanklı verimlilik problemleriyle uzun süre uğraşmak zorunda kalan hatta sektörel iddialara göre, bu sıkıntılar nedeniyle Radeon HD 4770 modelinin ömrünü planlanandan daha kısa tutmak zorunda kalan AMD, Radeon HD 6000 serisi ile birlikte 32nm üretim teknolojisine geçmeyi planlasa da TSMC'nin bu süreci es geçerek 28nm fabrikasyon sürecine yoğunlaşmaya karar vermesinden ötürü, 40nm ile yola devam ederek Radeon HD 7000 serisi için 28nm üretim teknolojisine adapte olmaya karar vermişti. 
22 Aralık'ta resmi duyurusunun yapılması beklenen Radeon HD 7900 serisi ile birlikte AMD, endüstride ilk defa 28nm grafik yongalarının tanıtmaya hazırlanıyor. Hacimli satışının Ocak ayında gerçekleştirilmesi beklenen yeni ekran kartlarında AMD, fabrikasyon sürecindeki gelişmelere bağlı olarak ZeroCore gibi enerji verimliliğine yönelik yeni özellikler de sunacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim