Anlık Bildirim

AMD: Graphics CoreNext mimarisine sahip tüm ekran kartlarımız DirectX 12'yi destekleyecek


AMD ürün müdürü Devon Nekechuk, şirketin düzenlediği Grafiklerin 30. Yılı etkinliğinde, müjdeli haberi verdi ve önümüzdeki yılın sonlarına doğru çıkması beklenen DirectX 12 teknolojisinin, Graphics CoreNext mimarisine sahip tüm ekran kartları tarafından destekleneceğini açıkladı. Hali hazırda DirectX 11.2 ile uygulama geliştirme arayüzünün en son versiyonuna destek veren AMD, kendi geliştirdiği Mantle arayüzü üzerine yoğunlaşmayı tercih ederken, DirectX konusunda da kullanıcılarına en güncelini vermeyi hedefliyor.
DirectX 12 aynı Mantle teknolojisinde olduğu gibi sistem kaynaklarının en yüksek verimlilikte çalışması ve özellikle işlemci bağımlılığını en aza indirerek grafik işlem birimlerinin daha etkin kullanılmasını hedefliyor. Yapılan kimi demolara göre DirectX 12, yerini alacağı DirectX 11'e kıyasla aynı güç tüketiminde %50 daha fazla performans veya %50 daha az güç tüketiminde aynı performansı sunmayı başarıyor. Konsollardaki gibi metal seviyesinde içerik geliştirme stratejisinini benimseyen DirectX 12, AMD'de geniş bir ürün grubu tarafından desteklenecek.
Graphics CoreNext mimarisi AMD tarafından ilk olarak Radeon HD 7000 serisinde kullanılmış ve ardından HD 8000 serisi OEM ürünlerine ek olarak Rx 200 serisi güncel ekran kartı ailesinde de kullanılmıştı. Bu mimari sadece bağımsız ekran kartları değil aynı zamanda "Temash", "Kabini", "Kaveri", "Beema" ve "Mullins" serisi Fusion işlemcilerinde de dahili grafik birimleriyle karşımıza çıkıyor. PlayStation 4 ve Xbox One'da yer alan AMD üretimi grafik işlemcileri de benzer şekilde Graphics CoreNext mimarisini kullanıyor. Şu anda 1.1 versiyonu kullanılan GCN mimarisi, zar üstü ses işlem motoru, reviz edilmiş PowerTune teknolojisi gibi önemli yenilik ve geliştirmeleri de beraberinde getiriyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9670 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Anakart, Tablet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim