Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 7990, eBay'de açık arttırmaya sunuldu

AMD Radeon HD 7990, eBay'de açık arttırmaya sunuldu
AMD'nin merakla beklenen çift grafik işlemcili yeni ekran kartı Radeon HD 7990, eBay'de listelendi. Kod adı Malta olan yüksek performanslı odaklı yeni kart için çok uzun süredir çalışma içerisinde olan AMD, kendi geliştirdiği referans model öncesinde aralarında Asus ve PowerColor gibi firmaların olduğu bazı üreticilere özelleştirilmiş Raden HD 7970 X2 modelini hazırlama izni vermişti. Şimdiyse bizzat AMD tarafından hazırlanan ve tüm üreticilerin kullanması beklenilen Radeon HD 7990 modeli için artık geri sayım başlamış durumda.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi eBay'de listelenen kart, tahmin edilebileceği üzere mühendislik örneği bir çözüm. 1 dolarlık açık arttırma fiyatı ile listelere giren ardından kısa sürede 1000 dolar seviyesinin üzerine çıkan model, aynı sayfadaki detaylara göre 950MHz GPU ve 6000MHz bellek saat hızlarında çalışıyor. 2x 384-bit bellek veri yolu desteğine, 2x 2048 adet paralel işlem birimine ve her GPU için 3GB olmak üzere toplamda 6GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan karta, üç fanlı kaslı bir soğutucu eşlik ediyor.
AMD tarafından şu ana kadar geliştirilmiş son kullanıcı odaklı en güçlü ekran kartı tasarımı olan Radeon HD 7990'da iki adet 8pin PCIe güç konnektörü bulunuyor. Yani bu demek oluyor ki kartın ısıl tasarım gücü en yüksek seviyede 375W olarak konuşulabilir. Üzerinde dört adet Mini DisplayPort konnektörü bulunan Malta kod adlı ekran kartı ile dileyen ve bütçesi elveren kullanıcılar Quad Crossfire yani çift kart ile dört GPU'lu ekran kartı kurulumunu gerçekleştirebilecekler. Henüz resmi olarak doğrulanmamakla birlikte Radeon HD 7990'ın bu ay içerisinde AMD tarafından resmi olarak lanse edilmesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2370 kez okundu.
16 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim