Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 8000 serisi yıl sonundan önce gelmeyecek

AMD Radeon HD 8000 serisi yıl sonundan önce gelmeyecek
AMD merakla beklenen Radeon HD 8000 serisi yeni nesil ekran kartlarını yıl sonunda önce piyasaya sürmeyecek. Şirket tarafından resmi olarak doğrulanan detaylara göre, Radeon HD 8000 serisi en iyimser tahmin ile Ekim ayı içerisinde lanse edilecek gibi görünüyor. Yılın önemli bir kısmında Radeon HD 7000 serisine merkezinde tutumayı sürdürecek olan AMD, dizüstü bilgisayar platformunda ise GCN mimarisine sahip Radeon HD 8000M serisi GPU'larını ikinci çeyrek yani Nisan-Haziran döneminde geliştirilmiş Enduro teknolojisi ile birlikte sunacak.
AMD'nin niçin böyle bir ertelemeye gittiği bilinmiyor ancak her ikisi de AMD tabanlı işlemci ve grafik birimi kullanan PlayStation 4 ve Xbox 720'nin tanıtılacak olması, şirketi bu yönde bir karara sevk etmiş olabilir. Bugünlerde Never Settle kampanyası ile masaüstü ekran kartlarının yanında kapsamlı bir oyun paketi hediye eden AMD, elimize ulaşan bilgilere göre Radeon HD 8000 serisi öncesinde masaüstü ekran kartını Radeon HD 7790 gibi birkaç yeni model ile genişletebilir. Hatta özel tasarımlı bazı üretici versiyonları haricinde resmi versiyonu bir türlü lanse edilemeyen Radeon HD 7990 da bu süre zarfında çıkış yapabilir.
3DMark'ın yeni versiyonunda Fire Strike Extreme'in yüksek çözünürlük testinde, Radeon HD 7970 GHz Edition'ın, Nvidia GeForce GTX 680'den daha hızlı olduğunu söyleyen AMD, tek GPU'lu ekran kartı pazarında performans lideri olduğunu vurguluyor. Nvidia'nın yakın zamanda pazara sunacağı GeForce Titan hamlesine nasıl yanıt vereceği şu an için bilinmeyen AMD,  yeni nesil konsollardaki hakimiyetin  verdiği güç ile piyasaya yeni ekran kartları sunma noktasında oldukça sakin görünüyor. 
AMD Radeon HD 8000 serisi yıl sonundan önce gelmeyecek
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1385 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
radeon, amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim