Anlık Bildirim

AMD Radeon HD 8900 serisine Tenerife GPU'su güç verecek ?

Bugün yaptığı açıklama ile Radeon HD 7800 serisi ekran kartlarını duyuran AMD'de, Radeon HD 7900 serisinde kullanılan Tahiti grafik yongasının devamı olarak geliştirilen yeni nesil GPU'ya ait olduğu iddia edilen detaylar ortaya çıktı. OBR Sitesi tarafından yayınlanan ancak resmi döküman olup olmadığı henüz teyit edilmeyen sunuma göre, muhtemelen Radeon HD 8900 serisine güç vermesi beklenen yeni grafik yongasının kod adlı Tenerife. 
Yayınlanan dökümanı ilginç kılan detaylar ise hali hazırda var olan bazı detayları içeriyor olması. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Sapphire'in sızdırılan bir dökümanı Radeon HD 7970'in aslında 2304 paralel işlem birimine sahip olduğu bilgisini göstermiş ardından grafik işlemcinin orjinal tasarımında daha fazla paralel işlemci olduğu gündeme gelmişti. Diğer taraftan AMD, geçtiğimi ayki Finansal Analist Günü'nde, Southern Islands serisi Radeon HD 7000 ekran kartlarının yerini alacak jenerasyona Sea Islands kod adını verdiği resmi olarak doğrulamıştı. Bu bilgiler ışığında içerdiği detaylar daha fazla merak uyandıran dökümana göre, Tenerife grafik yongası, dünyanın en hızlı GPU'sı olarak lanse edilen Tahiti'den %20 daha hızlı olacak. Yeni nesil Graphics NextCore mimarisinin gözden geçirilmiş ve çeşitli açılaradan geliştirmiş versiyonunu temel alan GPU tasarımının benzer şekilde 384-bit bellek veri yolu desteği içereceği ve kullanıldığı ekran kartlarının 3GB GDDR5 bellek kapasitesiyle geleceği de yine aynı döküman içerisinde yer alan detaylardan bazıları.
Radeon HD 7900 sonrası için bir başka gelişme ise lansman tarihine ilişkin. Nvidia'nın yeni nesil ekran kartlarına ilişkin detayları, bu hafta içerisinde Amerika'da yapacağı Editor Günü etkinliğinde basın mensupları ile paylaşması bekleniyor. İddia edilen takvim planlamasına bakılırsa AMD, rakibi Nvidia'nın Kepler tabanlı GeForce 600 serisini tamamlamadan önce yılın ikinci yarısında bir ihtimal yaz sonu okula dönüş dönemiyle birlikte Radeon HD 8000 serisi ekran kartlarına başlaması beklenebilir. Diğer taraftan iddia edilen lansman tarihi olarak 29 Kasım'ın telaffuz edildiği Windows 8 işletim sisteminin çıkışı da AMD'nin Radeon HD 8000 serisi ekran kartları için önemli bir dönemeç olabilir. Görünüşe bakılırsa bu hafta ile birlikte ekran kartı pazarı yeniden alevlenecek ve Nvidia'nın Kepler tabanlı GeForce 600 serisine karşı AMD cephesinden mevcut modellere ek olarak yeni nesil kartlar hakkında da bir takım bilgiler sızacak gibi. Yeni detaylar geldikçe bildirmeye devam edeceğiz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25679 kez okundu.
20 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, gcn 2.0
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim