Anlık Bildirim

AMD Radeon R9 380X göründü

AMD'nin bir süredir merakla beklenen Radeon R9 380X ekran kartı yavaş yavaş kendisini göstermeye başladı. Ekran kartının yakın zamanda piyasada olması bekleniyor.
AMD'nin bir süredir tüketicilere sunduğu Radeon X sınıfı güçlü ekran kartlarında son olarak Radeon R9 390X modelini görmüştük. Performans arayan kullanıcılara hitap eden X serisinde şimdi sıra AMD Radeon R9 380X ekran kartına geldi. 

PowerColor sitesinden elde edilen bilgilere göre AMD Radeon R9 380X piyasaya çıkmaya hazır ve bazı önemli detayları da sitede yer alıyor. Tonga XT mimarisinin watt başına performans olarak elden geçirildiği Antigua XT mimarisini temel alacak R9 380X ekran kartı 2048 Stream işlemcisine sahip ve 1000-1100MHz aralığında çalışacağı tahmin ediliyor. 

Tonga XT mimarisi mobil ve entegre versiyonlar olarak piyasaya çıkmıştı ve masaüstü tarafında sadece iMac ürünlerinde bulunabiliyordu. Radeon R9 390X ile birlikte masaüstü kullanıcıları da Tonga XT mimarisini deneyimleme imkanına kavuşacak. 

Radeon R9 380X modeli 4GB GDDR5 bellek barındırıyor ve bellek 6GHz saat hızında çalışıyor. 256-bit bus ile bellek bantgenişliği 192GBps seviyelerine kadar çıkıyor. GCN 1.2 üzerine bina edilen kartta Dual-Link DVI, HDMI 1.4 ve Display Port 1.2 çıkışı yer alırken, 128 TMU birimi, 32 ROP birimi, XDMA CrossFire, Vulkan API ve DirectX 12  desteği gibi özellikler bulunuyor. 

8 ACE (asenkron işlem birimi) sayesinde ekran kartı içerisindeki shader birimleri görevleri asenkronize olarak arasında paylaşıyor ve böylece daha iyi performans ile enerji tasarrufu ortaya çıkıyor. 200-220Watt arasında ısıl tasarım gücüne sahip olduğu düşünülen Radeon R9 380X modelinin 249$ civarında bir fiyat etiketiyle Kasım ayında piyasada olması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim