Anlık Bildirim
 
AMD’nin dünyanın ilk 7 nm oyuncu GPU’sunu duyurmasının üzerinden haftalar geçmişken geçtiğimiz günlerde kartın UEFI BIOS’a sahip olmadığı ortaya çıkmıştı. Duruma cevap bizzat firmadan geldi. Ayrıca bazı Radeon Pro özellikleri de modele sunulacak.

UEFI desteği yolda 

Son günlerde GPU-Z’de kartın teknik detaylarını inceleyen kullanıcıların farkettiği modelin UEFI BIOS’a sahip olmadığı bilgisi hızlı bir şekilde donanım dünyasında yayıldı. Aslında bu durum ilk de değil. AMD daha önce dönemin en kaslı kartlarından Radeon Fury'de lansman döneminde non-UEFI bir yazılım kullanmıştı.
AMD Radeon Vega VII’ye performans artışı, UEFI desteği ve kısmi Radeon Pro Software yolda
 
Ha şu da var ki o dönem için UEFI daha yeni yeni yaygınlaşan bir yazılımsal teknolojiydi. Buna karşın AMD bu konunun üstünü örtmemiş ve kart için UEFI yazılımını birkaç ay içerisinde kullanıma sunmuştu.
AMD Radeon Vega VII’ye performans artışı, UEFI desteği ve kısmi Radeon Pro Software yolda
 
Bu sefer hızlı davranan firma açığa çıkan duruma hızlı bir şekilde cevap verdi ve yeni yazılımın yolda olduğunu kullanıcılara müjdeledi. Şu anda iş ortaklarıyla paylaşılan UEFI BIOS ilerleyen günlerde doğrudan AMD’nin kendi sitesinden indirebileceğiniz tek tıkla kurulum sağlayan bir araçla daha da uygulanabilir hale getirilecek. Performansa herhangi bir etkisi olmaması beklenen yazılım sonrasında sistemin cold boot süresinde kısalma yaşanacak.

FP64 performansı arttırılacak

Diğer taraftan yeni çözümün lanse edildiği dönemde eleştirilen bir diğer nokta GPU’nun kısıtlı çift hassasiyetli işlem gücüydü bildiğiniz üzere. Açıkçası başta bir eksiklik gibi görünen bu durum oyuncuları pek de alakadar eden bir durum değil. Dahası piyasadaki oyuncu kartlarında oldukça sıradan bir durum. Zira FP64 daha çok içerik üreticilerinin dikkat ettiği bir performans kıstası. 
Bu nedenle de GPU üreticileri oyuncu kartlarında FP64’ü kasıtlı olarak kısarak satışa sunar ki böylelikle iş istasyonlarına yönelik üretilen çözümlerin satışı oyuncu kartları tarafından baltalanmamış olur.
Tabi Radeon Vega VII oyuncuların yanı sıra içerik üreticilerine yönelik de performans karşılaştırmalarıyla tanıtılınca işler değişti. FP64 hesaplama kapasitesi 0.88 TeraFLOPS’la sınırlı tutulan 7 nm GPU bu haliyle tanıtım sonrasında dikkatini çektiği üretici kesim tarafından büyük tepki gördü.

0.88 TeraFLOPS'tan 3.52 TeraFLOPS'a yükseltilecek
 

Neyse ki AMD eleştiri oklarına sırtını dönmedi ve yaptığı açıklamada çeşitli topluluklardan gelen isteğe cevap vereceklerini ve Radeon Vega VII’nin çift hassasiyetli işlem gücünü 3.52 TeraFLOPS’a yükselteceklerine yer verdi.
Son olarak yeni modelin Radeon Pro Software’deki bazı özelliklere kavuşacağı da açıklandı. Kurumsal sınıf güvenlik önlemleri, standart özellik set ve Pro sınıfının sahip olduğu sürücü stabilitesi gibi özellikler oyuncu kartına açılan başlıklardan. Diğer yandan 3D uygulama sertifikası ve optimizasyonlar gibi daha çok iş istasyonlarına hitap eden Radeon Pro Software avantajları ise Radeon Pro ailesindeki kartlara has tutulmaya devam edilecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim