Anlık Bildirim
 
Ryzen platformunun çıkışından bu yana platforma gelen BIOS güncellemeleri ile hem çeşitli sorunlar çözümleniyor hem de platform heyecan verici hızlarda bellek frekanslarına destek kazanarak performansında artışlar yaşanıyor. Son gelen haberlere göre platform şu ana kadar ki en yüksek bellek frekansına hız aşırtma yoluyla erişmiş durumda.

4079.2 MHz bellek frekansı

Son gelen haberlerde ise usta hız aşırtmacı Newlife tarafından yapılan denemede 4079.2 MHz’lik frekansa ulaşılarak 4000 MHz sınırı aşılmış oldu. Test esnasında kullanılan sisteme değinecek olursak, işlemci tarafında kullanılan 4 çekirdekli Ryzen 5 1400 işlemcisi 800 MHz’e düşürülmüş. Bellek olaraksa G.SKILL Trident Z E-die (F4-3600C17-4GTZ) belleği tek kit halinde çalıştırılmış ki bu değerde bellekler 18-20-20-58-93-1 şeklinde bir zamanlamayla görev yapmışlar.
Bileşenlerin üzerinde çalıştığı anakart ise F4 sürümlü BIOS yüklü GIGABYTE AORUS AX370-Gaming K7 olmuş. Ayrıca işlemci hepsi bir arada bir sıvı soğutma çözümüyle soğutulurken bellekler üzerinde gelen ısı dağıtıcı ile bu değere ulaşabilmiş. Görselde dikkatimizi çeken bir detay: görünüşe göre hız aşırtma ustası PS/2 arayüzünü kullanan bir klavye/fare kullanıyor. Genellikle bu tarz denemelerde sistem kararlılığını etkilediğinden ötürü USB arabirimini kullanan klavye/fare'ler pek tercih edilmez.

Son olarak ulaşılan değer itibariyle Ryzen işlemci ailesinde bir rekor olan frekans yine de 2013 yılında Core i7-4770K ile ulaşılan 4230 MHz’lik frekansın gerisinde kalıyor. Buna ek olarak DDR4 belleklerle elde edilen dünya rekorunu da Intel'in 5.5 GHz'lik değerle elinde tuttuğunu ekleyelim. Rekor X299 yonga setini taşıyan bir MSI modelinin üzerinde Core i7-7740K kullanılarak gerçekleştirilmiş. İlerleyen günlerde umarız AMD sistemlerle de daha yüksek frekanslara ulaşılabilir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5956 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim