Anlık Bildirim

AMD yüksek performanslı Radeon HD 8970M GPU'sunun performans sonuçlarını açıkladı

AMD yüksek performanslı Radeon HD 8970M GPU'sunun performans sonuçlarını açıkladı
Geçtiğimiz Aralık ayında dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı Radeon HD 8000M serisi yeni mobil grafik kartlarının orta segment çözümlerini tanıtan AMD, yüksek performanslı modeller içinse sessiz kalmıştı. En hızlı mobil grafik işlemcilerini önümüzdeki haftalarda lanse etmesi beklenen AMD, MSI ile işbirliğine giderek yine dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği Richland kod adlı üçüncü nesil Fusion işlemci ailesinin üst modellereinden A10-5750M işlemcisi ile henüz tanıtılmayan Radeon HD 8970M GPU'su için bir demo gerçekleştirdi.
MSI'ın GX70 kod adını taşıyan oyunculara özel yeni nesil dizüstü bilgisayarı üzerinde gerçekleştirilen demoda, Neptune kodlu grafik işlem birimine sahip Raadeon HD 8970M GPU'su, Nvidia'nın en hızlı mobil grafik birimi olan GeForce GTX 680M ile kıyaslanıyor. 3DMark 11'in performans seviyesinde gerçekleştirilen teste göre, Radeon HD 8970M rakibi ile kıyaslandığında %7.5 oranında daha hızlı olmayı başarabiliyor. Radeon HD 7970M ile kıyaslandığında ise performans farkı daha da artıyor. Yani AMD'nin bir önceki jenerasyona göre kaydadeğer oranda performans artışı sağladığı söylenebilir. Tabi karşılaştırması yapılan GeForce GTX 680M'in, jenerasyon olarak Radeon HD 7970M'in rakibi olduğunu ayrıca Nvidia'nın daha hızlı olan GeFrce GTX 680MX mobil GPU'suna sahip olduğunu da not düşmek gerekiyor. Tabi AMD tarafı muhtemelen Radeon HD 8970M GPU'suna ek olarak daha da fazlasını isteyenler için Radeon HD 8990M GPU'sunu da sunacak gibi görünüyor.
Peki üçüncü nesil Fusion işlemci ailesi neler vaad ediyor, gelen bir de AMD-MSI'ın sunduğu değerler çerçevesinde bir de ona bakalım. Fusion A10-5750M işlemcisi, şu anki jenerasyonda yerini alacağı Fusin A10-4600M CPU'su ile kıyaslandığında 3DMark 11'de %21.5, PCMark 7'de ise %10.7 oranında daha fazla performans sağlıyor.  Artan performansa ek olarak AMD'nin, aynı zamanda daha yüksek performans/watt verimliliği konusunda da önemli açıklamalar yaptığını ve kaydadeğr gelişim iddiasında olduğunu da not düşmek gerekiyor. AMD'nin yeni nesil CPU ve GPU'larını kullanan oyun ya da genel amaçlı çok sayıda dizüstü bilgisayar modelinin, Haziran ayındaki Computex Fuarı'nda lanse edilmesi bekleniyor.
AMD yüksek performanslı Radeon HD 8970M GPU'sunun performans sonuçlarını açıkladı
AMD yüksek performanslı Radeon HD 8970M GPU'sunun performans sonuçlarını açıkladı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7896 kez okundu.
25 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
test, cpu ve
4 etiket daha mobil performans amd gpu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim