Anlık Bildirim

AMD'den yeni ekran kartı: Radeon HD 7790

AMD'den yeni ekran kartı: Radeon HD 7790
Nvidia'nın resmi tanıtımını dün yaptığı yüksek performanslı yeni ekran kartı modeli GeForce GTX Titan'a karşı nasıl birpolitika izleyeceği henüz bilinmeyen AMD, yakın gelecekte ürün gamını Radeon HD 7790 modeli ile güncellemeyi planlıyor.  Orta segmentte, Radeon HD 7770 ve Radeon HD 7850'nin arasına konumlandırılması beklenen yeni model, serinin diğer üyelerinden farklı olarak AMD'nin yeni nesil GCN 2.0 grafik işlemci mimarisini kullanacak. Bonaire XT kodlu grafik birimi ile serinin diğer üyelerinden ayrılan ekran kartı, resmi olarak doğrulanmamakla birlikte muhtemelen Nisan ayında lanse edilmiş olacak.
Önceki planlarda Radeon HD 8700 serisinde kullanılması planlanan Bonaire XT grafik yongasının güç verdiği Radeon HD 7790 modeli için AMD, üretici firmalara overclock yani hız aşırtma yasağı da getirecek. Arttırılmış saat hızları ile Radeon HD 7850'den daha hızlı olmayı başarabileceği belirtilen kartın, Radeon HD 7850 satışarını baltalamaması ve arttrılmış saat hızına sahip Bonaire XT GPU'larının Radeon HD 8700 serisinde rol alma ihtimali adına AMD'nin belirlediği standart saat hızlarında görev yapacğaı not düşelim. Tabi, dileyen kullanıcılar kendi imkanları doğrultusunda kartı hız aşırtılabilecekler. Radeon HD 8000 serisi yeni nesil ekran kartlarını yıl sona ermeden önce piyasaya sürmeyi planlamayan AMD, bu tür ara kartlar ile ürün gamını sıcak tutmaya çalışacak gibi görünüyor zira şirketin aynı zamanda Radeon HD 7890 modelini hazırladığı da son dönemde daha sık gündeme gelir oldu.
Radeon HD 7790'ın saf grafik performansı bilinmese de  kağıt üzerinde Radeon HD 7770'den çok daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bunlara ek olarak AMD, çift grafik işlemcili ekran kartı modeli Radeon HD 7990'ı da pazarda yaygınlaştırmayı hedefliyor. Çift grafik işlemcili ekran kartı geliştirme çalışmalarında bir süre öncesine kadar pazarda olan AMD, artan rekabete yönelik olarak hazırladığı Radeon HD 7990'ı yeteri kadar üretemedi, hatta resmi olarak herhangi bir yerde de lansman yapmadı. Şu ana kadar sadece belli başlı AMD üreticilerinin tasarımını gerçekleştirdiği Radeon HD 7990 pazarda farklı başarılar da elde edilebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1127 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim