Anlık Bildirim

ARM, mobil ödeme konusunda bir güvenlik standardı oluşturmak için harekete geçti


Günümüz akıllı telefon modellerinin hemen hepsine güç veren mobil işlemcilerin üreticisi ARM, mobil ödeme konusunda eksikliği hissedilen güvenli aktarım noktasında bizzat müdahale etme kararı aldı.

Firma, Hollandalı SIM kart üreticisi Gemalto ve güvenlik kartları geliştiricisi Alman Giesecke & Devrient ile birlikte Trustonic adlı yeni bir şirket kurdu. Şirketin yüzde 40 hissesi ARM'a aitken, diğer yüzde 30'ar pay ise kalan iki şirkete ait olacak.

Trustonic firmasının odak noktası, mobil cihazlar üzerinden güvenli ödeme yapabilmek amacıyla bir platform geliştirmek olacak. Yazılım ve ödeme sisteminden oluşan bu güvenlik mekanizması entegre devrelerin içerisine gömüldüğü için, Trustonic rakiplerinden daha hızlı bir ödeme onayı sistemi ortaya koyacak. Bu da mobil ödeme mekanizmalarının yaygın kullanılmasının önünü açacak.

Firmanın geliştireceği çözüm şimdiden ilgi görmeye başladı. Trustonic güvenlik çözümünü adapte etmek isteyen firmalar ise Samsung, Cisco, 20th Century Fox, Mastercard, Sprint, Symantec, Wave Systems, Nvidia, Discretix, Irdeto, Inside Secure ve Good Technology olarak sıralanıyor.

Mobil ödeme sistemleri uzun süredir yaygınlaştırmak için gayret sarf edilen bir teknoloji. Trustonic firmasının çabasının bunu hızlandırması ümit ediliyor. Ancak daha önce de eleştirildiği gibi Apple'ın sistemin dışında kalmak istemesi en büyük engel. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim